Hoppa till sidans innehåll

Guld för volleybollspelarna Linn och Clara i Skrea

05 JUL 2021 08:36
Det blev guld för Linn Benjaminsson och Clara Häyhänen vid årets upplaga av Skrea Bachcup i U17-klassen! Tjejerna blev lottade i en tuff grupp med storspelare i första matchen och vann övertygande mot Inez & Nova från Sollentuna
  • Skapad: 05 JUL 2021 08:36

och sedan förlorade de mot Leija & Amanda från Ljungby som tog SM brons i fjol. Men i andra set mot Ljungbytjejerna visade Linn & Clara att de hade kapacitet att rå på dem.
I kvartsfinalen satte de upp ett stabilt serv och side-outspel mot Tuva & Sissa också från Ljungby och kunde vinna och därmed fixa en semi mot samma Leija & Amanda som de förlorade mot i gruppen. Efter en något skakig inledning tog de en tidig time-out och det verkade som om de bestämde de sig för att ta revanch på sin lite klena morgonmatch. Del efter del i spelet började funka och till slut satt alla moment som de skulle: serv, mottagning, pass, anfall och försvar… allt. Med både inspiration och disciplin kunde de därmed bärja den mycket tighta och välspelade semin med 2-0 (23-21, 21-19). I finalen väntade Disa & Ella från Ystad. En bra start men sedan började de tappa aggresiviteten i anfall och servmissar började smyga sig på. Snöplig förlust i första set men efter ett par djupa andetag och bra snack i setbytet med ett par korrigering av det som inte funkade så kunde de två återstående seten i finalen spelas hem med övertygelse 2-1 (17-21, 21-12, 15-10).
Tjejerna visade att de är taggade inför stundande SM och får viktiga rankingpoäng för att kvala in.
Text och bild är hämtat från IK Ymer Volleybolls facebook.
Skribent: Carina Lindberg
E-post: Adressen Gömd
.

 

Idrottklubben Ymer

 

 

Ymergården (kartlänk)      

This is a mailto link

033-24 89 24

Postadress
Ymergården, Jutabo 
507 90 Borås

 

 

Facebooksidor

 

   

 

   Frisbee
  Boxning
  Volleyboll
  Gymnastik 
  Friidrott
  Orientering
    

Postadress:
IK Ymer
Ymergården Jutabo
50790 Brämhult

Besöksadress:
Ymergården
50790 Brämhult

Kontakt:
Tel: 033248924
E-post: This is a mailto link

         Huvudsponsorer