Hoppa till sidans innehåll

3 poäng till Ymers volleybollherrar

11 DEC 2019 12:23
3 färska poäng till Ymers herrar i matchen mot Helsingborg!

IK Ymer - Helsingborg 3-0 (25-14, 25-18, 25-22)

Seriens nykomlingar tillika rabelljumbo Helsingborg blev en munsbit för ett Ymer som för dagen mönstrade laget utan spelande coach Hasse Q.
  • Skapad: 11 DEC 2019 12:23

Helsingborg befinner sig på 4 inspelade poäng i sin återkomst i division 1 efter många års frånvaro. Ymer har ett antal år nu etablerat sig som ett av topplagen i serien och detta visade sig också i matchbilden.

I första set spelar man snålt och bjuder motståndarna endast på 5 misstag. Sam är starkast på sin centerposition och tar 6 poäng. Junioren Robin kommer in på kanten istället för Jax vid ställning 20-12 och gör flera bra handlingar!

I set 2 ställer killarna upp aningen annorlunda, med Isak in från start. Han spelar hela setet och vid 15-12 gör Ymer dubbelbyte och in kommer Robin och Henke på höger resp. passarposition. Vinnande koncept och laget kämpar för varandra varje boll. Många egna misstag (11st) bjuder in Helsingborg att spela jämnt vissa stunder.

I set 3 får Ymer kämpa mer för sina poäng men nu är maskinen igång och framför allt levererar både Joel och Jax poäng efter poäng från sina respektive kanter! Även här bjuder Ymer på för många egna misstag men visa kämparanda och tålamod i det egna spelet hela vägen i mål. Juniorerna Robin och Isak startar på centerposition och spelar hela setet men klart godkänt.

Adam Jaxelius blir utsedd till matchens lirare med sina 13 poäng och inspirerande defense. Joel Sandvik blir poängbäst med 15 poäng och visar att han kan fylla Hasses skor när som helst!

Nästa helg åker herrarna på turné till Skåne. Två matcher ska avverkas och det är Malmö och Lund som står för motståndet. Efter det väntar ett välförtjänt juluppehåll.

(Text och bild är hämtat från volleybollens facebook-sida).

Skribent: Carina Lindberg
E-post: Adressen Gömd
.

 

Idrottklubben Ymer

 

 

Ymergården (kartlänk)      

This is a mailto link

033-24 89 24

Postadress
Ymergården, Jutabo 
507 90 Borås

 

 

Facebooksidor

 

   

 

   Frisbee
  Boxning
  Volleyboll
  Gymnastik 
  Friidrott
  Orientering
    

Postadress:
IK Ymer
Ymergården Jutabo
50790 Brämhult

Besöksadress:
Ymergården
50790 Brämhult

Kontakt:
Tel: 033248924
E-post: This is a mailto link

         Huvudsponsorer