Hoppa till sidans innehåll

Halmstad 704 Box Cup

08 MAR 2011 15:03
Slagkraftig helg för IK Ymer i Halmstad 704 Box cup - Lördagen den 5 mars klockan 07.30 gick avresan ner mot Halmstad för 11 boxare, 3 tränare samt 2 föräldrar....
  • Uppdaterad: 22 JUN 2017 11:38

Självklart vara alla mycket spända och förväntansfulla inför den kommande boxningshelgen i Halmstad Arena. Det är inte vanligt att en klubb har så många aktiva boxare på en och samma gång.

"Det är så här boxningen skall vara. Vi har jobbat hårt för att få en sammansvetsad grupp som tror på sig själv, och det lönar sig verkligen om man ser på resultaten denna helg" säger tränare Tage Isaksson. 4 silver och 3 guldmedaljer talar sitt tydliga språk.

Guldmedaljerna kneps av Fredric Shead, Baqer Mohammadi och Anna Kull. Tim Aoule, Beatrice Daahl, Haidar Ibrahim och Amanda Lindegren fick med sig ett välförtjänt silver till Borås.

Inte att förglömma så gjorde Arvid Apelqvist, Steven Gorgees, Acram El-Ghany och William Abika mycket bra ifrån sig även fast det inte räckte till denna gången.

Tjejernas kamp

Alla gjorde verkligen ett toppenjobb och för att nämna några matcher:

"Det är tufft av Amanda Lindegren att i sin andra boxningsmatch i karriären kliver upp och möte Sveriges bästa boxare i den viktklassen. Inte nog med att hon boxas en extra rond, dvs. 4 ronder som A-boxare istället för 3ronder som C-boxare, så står hon pall och gör det riktigt bra. Silvret är välförtjänat, verkligen!" kommenterar tränaren Rifat Ahmetovic efter Amandas match.

Tränare Tage Isaksson fortsätter "Matchen för Beatrice Daahl var en riktig kämparinsats och majoriteten av publiken trodde på guldmedalj för Bea, även jag. Matchen var underhållande och man kunde tydligt se Beatrice enorma framsteg denna säsong, den positiva känslan tar vi med oss hem"

Ymers tredje boxningstjej var Anna Kull. Detta var Annas tredje match i karriären. Sedan tidigare har hon två vinster i bagaget och efter denna blev det ytterligare än. I samtliga tre ronder boxades hon bra, enlig tränare Tage Isaksson "Anna är väldigt kontrollerad och har en fin distansboxning med mycket sidestep som gör dagens vinst." Anna själv kommenterade matchen så här: - "Vinst eller ej, alla ymeriter gör en kanonhelg. Jag själv tar lärdom av min match och i en kommande retur skall jag våga mer. Våga testa nya saker och våga ta ut mig helt. Det tar jag med mig från denna gala."

Galans finaste boxning

Lördagens semifinal mellan ymeriten Steven Gorgees och Gbese Birght från Oskarshamn stod definitivt för galans finaste boxning. Mycket rörelse, både i fötterna och överkropp, fina kombinationer och en tänkande boxning alla ronder. Tyvärr vann den något tyngre Gbese denna gång. "Det är så synd att Steven inte får betalt för sitt slit, han har så mycket boxning i sig. Nästa gång, nästa gång sitter det." kommenterade tränaren Rifat Ahmetovic efter matchen.

.. och nästa gång blir antagligen på Nybörjarmästerskapet i Boråshallen den 8-10 april. Undra hur många medaljer ymeriterna kammar hem då? 

Skribent: Anna Kull
.

 

Idrottklubben Ymer

 

 

Ymergården (kartlänk)      

This is a mailto link

033-24 89 24

Postadress
Ymergården, Jutabo 
507 90 Borås

 

 

Facebooksidor

 

   

 

   Frisbee
  Boxning
  Volleyboll
  Gymnastik 
  Friidrott
  Orientering
    

Postadress:
IK Ymer
Ymergården Jutabo
50790 Brämhult

Besöksadress:
Ymergården
50790 Brämhult

Kontakt:
Tel: 033248924
E-post: This is a mailto link

         Huvudsponsorer