Hoppa till sidans innehåll

Boxningsgala i Boråshallen

15 OKT 2013 00:00
- Vi börjar med en liten gala där våra boxare får möte tufft motstånd. Funkar det bra gör vi kanske ett större arrangemang redan nästa år. Kunde friidrotten genomföra ett så fantastiskt SM ska väl inte vi vara sämre, skrattar Anna Kull, IK Ymer Boxnings styrelseordförande.
  • Skapad: 15 OKT 2013 00:00

Den 19 oktober arrangerar IK Ymer Boxning en boxningsgala i sina lokaler i Boråshallen. Just nu är man i full gång med att hitta motståndare till klubbens boxare. Ymer ställer upp med tio seniorboxare och fyra diplomboxare. Självklart hoppas man på en taggad publik som vill se riktigt rolig och bra boxning.

- Det fina med galan är att boxarna är allt från nybörjare till Albin Albinsson som har chans att komma med i landslaget. Därför kan vi lova publiken varierad boxning. Ofta kan nybörjarmatcherna vara nog så spännande och tuffa, berättar Anna.

Man har även gått ut med ett sponsringserbjudande till företag som man tror gillar klubbens värderingar: tufft men schyst och en miljö där alla får chansen och behandlas lika oavsett kön, klass eller etnicitet.

- Skulle resten av samhället se ut som en träning i Boråshallen hade vi inte haft några problem med rasism eller könsdiskriminering. Här tränar alla på lika villkor, avslutar Anna.

Bilden: Albin Albinsson, 81 kg, överraskade många på landslagslägret på Bosön i somras; hans resultat på fystesterna var extraordinära.

Skribent: Carina Lindberg
.

 

Idrottklubben Ymer

 

 

Ymergården (kartlänk)      

This is a mailto link

033-24 89 24

Postadress
Ymergården, Jutabo 
507 90 Borås

 

 

Facebooksidor

 

   

 

   Frisbee
  Boxning
  Volleyboll
  Gymnastik 
  Friidrott
  Orientering
    

Postadress:
IK Ymer
Ymergården Jutabo
50790 Brämhult

Besöksadress:
Ymergården
50790 Brämhult

Kontakt:
Tel: 033248924
E-post: This is a mailto link

         Huvudsponsorer