Hoppa till sidans innehåll

Två SM-medaljer till Ymer Frisbee!

05 AUG 2019 09:38
Albin Widman fullföljde sin klättring i juniorfältet. Han fick vittring på trean Emanuel Bengts - och med några hål kvar att spela var han ikapp. Otroligt spännande läge, men Albin var i slutändan starkast av de två. Albin berättar att puttningen
  • Uppdaterad: 05 AUG 2019 09:38

kändes lite skakig men att det var riktigt skönt att kunna bärga en ny medalj: Bronsmedalj för andra året i rad. Stort grattis Albin!

Linus Carlsson fick tändvätska inför dagen, då han visade sig vara utanför lead card. Jaktmode intogs, och som han jagade! På förhand såg det ut som att bronsmedalj var den högsta rimliga placeringen, men eftersom han dundrade in ett nytt banrekord (-10) så klättrade han i ett tidigt skede upp på en andraplats. Flera i ledargruppen darrade en smula spelmässigt, men den regerande mästaren Henric Hagman höll huvudet kallt och höll undan med tre kasts marginal. Linus säger att det var spelet på Jennybanan som var lite för dåligt för att ge sig en riktig guldchans, men han är nöjd med att linjerna satt idag och att puttningen var bra. Stort grattis till ännu ett SM-silver Linus!

I Openklassen klättrade Josef vidare till en 18:e-plats. Väldigt starkt, då han låg på plats 57 efter dag ett. Pelle kom på plats 27 och klarade därmed sitt mål (topp-30).

I MP 40 kom Tomas Svahn på en finfin sjätteplats i sitt första SM. Medalj nästa år känns som ett rimligt mål tycker vi!

I MJ 15 fick Lukas avsluta med bättre spel än igår. Gott! Visserligen några onödiga missar i slutet men han visade att grundspelet finns där!

Tyvärr fick inte Tobias spela idag efter gårdagens mardrömsrunda, men han har redan siktet inställt på revansch vid Lag-SM. Bäva månde motståndarna.

Heja Ymer! Bra kämpat i helgen grabbar!

Resultat: https://www.pdga.com/tour/event/41780 

Bilden, fotograf Monica Carlsson, och texten är hämtad från Ymer frisbees hemsida.

Skribent: Carina Lindberg
E-post: Adressen Gömd
.

 

Idrottklubben Ymer

 

 

Ymergården (kartlänk)      

This is a mailto link

033-24 89 24

Postadress
Ymergården, Jutabo 
507 90 Borås

 

 

Facebooksidor

 

   

 

   Frisbee
  Boxning
  Volleyboll
  Gymnastik 
  Friidrott
  Orientering
    

Postadress:
IK Ymer
Ymergården Jutabo
50790 Brämhult

Besöksadress:
Ymergården
50790 Brämhult

Kontakt:
Tel: 033248924
E-post: This is a mailto link

         Huvudsponsorer