Hoppa till sidans innehåll

XL Bygg Norrby Trä


IK YMER SATSAR PÅ FRAMTIDEN

IK Ymer bildades 1917 som en fotbollsförening och under 1920-talet växte föreningen till en flersektionsförening med bl a skidor, friidrott, orientering, cykel och boxning. Idag har IK Ymer 9 sektioner (boule, boxning, discgolf, friidrott, gymnastik, motion, orientering, skidor och volleyboll).

Klubben har idag ca 1400 medlemmar. Under årens lopp har IK Ymer haft många framgångsrika idrottare, bland annat Thure Ahlqvist som tog OS-silver i boxning 1932 och Harry Snell som vann VM i cykel 1948. Andra profiler/händelser är bla Ulla-Britt Wieslander, Meeri Bodelid, Göran Bengtsson, Emelie Öhrstig, Peter Häggström, Jonas Colting och Cecilia Nilsson samt volleybollens elitseriespel. IK Ymer har tagit 121 SM-guld i flera olika idrottsgrenar! Samtidigt som klubben har haft en stark elitverksamhet så har Ymer också satsat på breddverksamhet. Det skall finnas aktiviteter för alla.

Ymer är en framgångsrik arrangörsklubb med flera SM-tävlingar bla i boxning, cykel, friidrott, skidor och terrängänglöpning. 1986 och 2015 arrangerade klubben O-ringen ihop med andra klubbar i Boråsområdet. 2014 arrangerades två SM i klubbens i regi; ett i discgolf och ett i friidrott. 2019 arangerade vi U20-EM i friidrott!

Sedan 1930-talet har Ymergården i Brämhult varit klubbens gemensamma samlingspunkt för träning, arrangemang, möten och fester. Ymer Konferens är också ett koncept som Ymer arbetar med.

Vill du vara med och visa upp ditt företag i samarbete med IK Ymer?

Du har möjlighet att medverka till fortsatta framgångar för svensk idrott tillsammans med en av Sveriges mest anrika föreningar. Bakom vår verksamhet finns ett unikt föreningsarbete med ett stort ideellt hjärta. Vi strävar efter att kunna ta emot ännu fler medlemmar som skall få en meningsfull fritid och som även ska skapa mer uppmärksamhet kring idrotten i Borås. Det kan ditt företag bli en del av.

Hör av dig till mig om du/ni är intresserade för ytterligare information.  

Med vänliga hälsningar

Carina Lindberg


Tel: 070-322 70 80

 

E-mail:   This is a mailto link

 

 

  


  

Uppdaterad: 16 APR 2020 10:23 Skribent: Carina Lindberg
.

 

Idrottklubben Ymer

 

 

Ymergården (kartlänk)      

This is a mailto link

033-24 89 24

Postadress
Ymergården, Jutabo 
507 90 Borås

 

 

Facebooksidor

 

   

 

   Frisbee
  Boxning
  Volleyboll
  Gymnastik 
  Friidrott
  Orientering
    

Postadress:
IK Ymer
Ymergården Jutabo
50790 Brämhult

Besöksadress:
Ymergården
50790 Brämhult

Kontakt:
Tel: 033248924
E-post: This is a mailto link

         Huvudsponsorer