SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Ymer

Borås Mud Race - Information för IK Ymers medlemmar

Här kommer information för dig som vill springa själv, tipsa någon annan eller vara volontär och hjälpa till under arrangemanget.

Anmälan att springa görs på www.borasmudrace.se - Anmälan att vara volontär görs här på hemsidan eller skicka ett mail till info@ikymer.se eller helt enkelt prata med någon i organisationen:)

Borås Mud Race är ett arrangemang av IK Ymer och eventområdet är i och omkring Ymergården i Brämhult. Vi har tidigare arrangerat något liknande, men då under namnet Tjurruset. Banorna är utmanande och krävande, underlaget är ojämnt och banorna går mycket i obanad terräng bla i blöta partier och det kommer bli en hel del nivåskillnader. Vissa sträckor går på på fina skogsstigar. Alla banor kommer man att bli blöt och smutsig på. Vi rekommenderar att man knyter sina skor med dubbelknut!

 

LOPPEN

500 m

Ett lopp för våra allra yngsta deltagare som är 4-7 år. Man kan ha med någon vuxen som går med vid sidan om.  Kostnad 95 kr.

 

2,5 km

En rejäl utmaning för barn från 8 år-12 år. Man kan ha med en vuxen eller ett äldre syskon som då också anmäler sig till loppet. Kostnad 145 kr.

 

5 km

En tuff utmaning som ändå är riktigt kul! Underlaget  är ojämt och banan har många blöta och rejält krävande  partier. Kostnad 395 kr.

 

10 km

Vår längsta distans som är en rejäl utmaning, även för den som är vältränad.  Banan är utmanande och krävande. Underlaget är ojämt och banan går på grusväg, stig, blöta diken, mossar, sjökanter, obanad terräng och branter. Räkna med lång löptid. Ta det lugnt i början av loppet och på steniga partier där det kan bli halt. Man blir blöt, smutsig och trött! Ett styrkeprov! Kostnad 395 kr.

 

Övrigt

Vi rekommenderar att man kommer ombytt till evenemanget. Efter loppet finns det utedusch för herrarna och dusch på Ymergården för damerna. Ta med ett torrt ombye, både kläder och skor! 

Det finns toaletter på eventområdet och på Ymergården. 

 

Det finns möjlighet att lämna in värdesaker och även väskor och överdragskläder på Ymergården. 

När du går i mål får du din medalj, vatten samt något litet att förtära. Vi har ingen officiell tidagning eftersom detta är ett upplevelselopp. Vi kommer ändå att ta tid på de 10 första i varje klass och lägga ut det på vår hemsida www.borasmudrace.se

 

På Ymergården finns det en servering där man kan köpa smörgås, hamburgare, gulaschsoppa, bullar, kexchoklad, kall och varm dryck mm. 

Praktisk information Borås Mud Race 22 okt 2022

Vad kul att du vill vara med på Borås Mud Race, antingen som löpare eller som funktionär!

 

Här nedan hittar du information om vårt lopp. Det är bara att skriva ett mail till info@ikymer.se om du vill anmäla dig som funktionär.

 

Borås Mud Race är ett arrangemang av IK Ymer och eventområdet är i och omkring Ymergården i Brämhult. Banorna är utmanande och krävande, underlaget är ojämnt och banorna går mycket i obanad terräng bla i blöta partier och det kommer bli en hel del nivåskillnader. Vissa sträckor går på på fina skogsstigar. Ta dig an en bana som passar just dig! Alla banor kommer du att bli rejält blöt och smutsig på. Vi rekommenderar att du knyter dina skor med dubbelknut!


VÅRA LOPP

Klasser:                                                            Anmälningsavgift:

Barn 4-7 år födda 2015-2018, ca 500m           95 kr

Barn 8-12 år födda 2010-2014, ca 2,5 km     145 kr

Kvinnor/Män 13 år och uppåt, ca 5 km          395 kr

Kvinnor/Män 15 år och uppåt, ca 10 km        395 kr

 

EFTERANMÄLAN

Efteranmälan kan ske på plats den 22 oktober eller genom att skriva ett mail till info@ikymer.se senast torsdagen den 20 oktober. Anmälningsavgifterna blir då:

Barn 4-7 år                                                        150 kr

Barn 8-12 år                                                      250 kr

Kvinnor och män 5 km                                    600 kr

Kvinnor och mån 10 km                                  600 kr

 

VÅRA VILLKOR

När du anmäler dig till Borås Mud Race godkänner du också våra villkor. Villkoren är:

 • Vi kommer att ha fotografer på plats som tar foton och filmar. När du anmäler dig så samtycker du till att vi får använda bilderna och filmerna i vår marknadsföring av arrangemang i IK Ymers regi. Vill du inte synas på bild måste du meddela det innan loppet genom att skriva ett mail till info@ikymer.se. Om det är en bild med många deltagare, tex vid starten, har vi svårt att inte få med dig men vi skall försöka.
 • Anmälan är bindande och vi kan tyvärr inte återbetala din anmälningsavgift.
 • Din e-postadress sparas till nästa år så att vi kan skicka ut en inbjudan till 2023 års lopp.
 • Deltagande sker på egen risk, iaktta försiktighet.

 

HITTA HIT

Borås Mud Race äger rum vid Ymergården. Adress: Ymergården, Jutabo, 507 90 Brämhult.

Det går att åka buss från Borås, buss nummer 5 mot Brämhult, hoppa av vid Dammkullevägen. Då får man gå ca 1 km till starten.

Det finns en del parkeringsplatser samt några ängar för parkering vid Ymergården men dessa är begränsade så vi uppmuntrar er att samåka så att alla våra gäster får plats.

 

GPS koordinater WGS 84: N 57° 44.425, E 13° 0.224 WGS 84 - decimal: 57.74042, 13.00373 RT90: 6405193, 1333171 SWEREF99: 6401562, 381160

 

VÄGBESKRIVNING

Om du kommer från Ulricehamn:

 1. Du kör på R40.
 2. Ta avfart 88.
 3. Ta vänster i rondellen du kommer till, tredje avfarten. Du kör nu på Smörhulegatan.
 4. Kör i ca 600m.
 5. Kör rakt fram i rondellen, andra avfarten. Du kör nu på Hybergsvägen.
 6. OBS! Kör 1,6 km på Hybergsvägen. (Vissa GPS:er visar en väg som inte är farbar).
 7. Kör till höger vid skylt Ymergården.

Om du kommer från Göteborg/Borås:

 1. Du kör på R40.
 2. Ta avfart 88.
 3. Ta till höger och kör över bron som går över R40.
 4. Kör rakt fram i rondellen, andra avfarten.
 5. Kör i ca 600m.
 6. Kör rakt fram i rondellen, andra avfarten. Du kör nu på Hybergsvägen.
 7. OBS! Kör 1,6 km på Hybergsvägen. (Vissa GPS:er visar en väg som inte är farbar).
 8. Kör till höger vid skylt Ymergården.

NUMMERLAPPAR

Du hämtar din nummerlapp inne i Ymergården, vid entrén, på tävlingsdagen den 22 oktober. Nummerlappsutdelningen startar klockan 09.00. 

 

UPPVÄRMNING

Uppvärmning sker gemensamt vid startområdet.

 

START

Barnloppet 2,5 km 8-12 år: klockan 10.00

Barnloppet ca 500 m  4-7år år: klockan 10.10

Borås Mud Race ca 5 km mixed grupp: klockan 11.00

Borås Mud Race ca 10 km mixed grupp: klockan 11.45

 

BANAN

Banan är utmanande och krävande. Underlaget är ojämnt och banan går på grusväg, stig, blöta diken, mossar, sjökanter, obanad terräng, branter och vi rekommenderar att ha trailskor, långbyxor, långärmad tröja och vantar/handskar. Banan har många blöta partier och har lång löptid. Ta det lugnt i början av loppet och på steniga partier som kan bli mycket hala så här sent på hösten.

Vår 500m-bana går i anslutning till evenemangsområdet vid Ymergården. Även denna bana gör deltagarna blöta och smutsiga så ta med både sko- och klädombyte.

 

PUBLIKPLATSER

Det finns platser på flera ställen längs banan där du kan se löparna. Ha gärna på dig gummistövlar om du är publik.

 

TOALETTER

Toaletter finns på evenemangsområdet.

 

OMKLÄDNING OCH DUSCH

Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Efter loppet finns det utedusch för herrarna och dusch på Ymergården för damerna. Du måste dock ha spolat av dig innan vid avspolningsstationen (detta för att det inte skall bli stopp i duscharna). Ta med dig ett torrt ombyte, både kläder och skor, då banan innehåller mycket blöta och leriga partier.

 

KLÄD- OCH VÄRDEINLÄMNING

Det finns möjlighet att lämna i värdesaker tex plånböcker, nycklar och mobiltelefoner (avstängda) på anvisad plats. Väskor och överdragskläder kan du också lämna in.

 

VÄTSKESTATIONER

Före och efter loppet finns vatten att dricka. Det finns också två vattenstationer utefter banan för er som springer 10 km. Det finns en vattenstation utefter banan för er som springer 5 km och 2,5 km.

 

MÅLGÅNGSSERVICE

När du går i mål får du din medalj, vatten samt något litet att förtära.

 

SERVERING

På Ymergården finns en servering där du kan köpa smörgås, hamburgare, gulaschsoppa, bullar, kexchoklad, dryck, kaffe/te mm.

 

RESULTAT

Vi har ingen officiell tidtagning eftersom detta är ett upplevelselopp. Vi kommer ändå ta tid på den 10 första i varje klass och lägga ut på vår hemsida www.borasmudrace.se

 

MEDICINSK SERVICE

Sjukvårdspersonal finns på plats på Ymergården.

 

SOPSTATION

Vi ser helst att ni tar med er era blöta kläder och skor hem men för er som önskar har vi en plats där man kan slänga kläder/skor efter loppet om man så önskar. Dessa kläder och skor kommer att återvinnas. Vi har också sopstationer där diverse skräp kan slängas. Hjälp oss att hålla området fritt från skräp.

 

KONTAKT

Har du några frågor inför Borås Mud Race kontakta oss gärna på info@ikymer.se

 

Lycka till och ha det riktigt roligt!

IK Ymer

 
Våra huvudsponsorer
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners