Tre GM-medaljer till Ymer
2022-09-20 09:35
Foto Deca Text o Bild

För fyra år sedan så var det Götalandsmästerskapen på Ekevalla IP i Eslöv och nu var man tillbaka på samma ställe igen. Fyra Ymeriter hade kvalat in i Västgötalaget och total fanns man med i hela tio grenar.

I F14-klassen blev det två brons för Saga Andersson, där hon i finalen på 80 meter hade 10,69 i sitt tredje lopp för dagen på sträckan. Och det efter vunnit både försöken (10,52) och semifinalen (10,54) så slutade hon som trea i finalen.

Bronsmedalj nummer två kom i tresteget, där Saga redan i första omgången gjorde 10.58 och tog plats på pallen. Medan det längsta hoppet kom i sista omgången och mätte hela 10.90. Det innebar också ett nytt personbästa med 28 centimeter.

Saga var även med på 80 meter häck med 13,09 i semifinalen och just utanför finalen. Samt att slutade elva i längd på 4.53.

Den tredje Ymermedaljen kom även den i 14-årsklassen, där Alma Ramhult var den som svarade för en strålande avslutning på 800 meter. Men innan det så sprang hon till sig en niondeplats på 300 meter med tiden 44,45 – just över hennes personbästa. Det man såg där var att hon avslutade väldigt bra och tog in på de flesta i finalheatet på upploppet.

För det var något man fick uppleva även på 800 meter, efter det att Agnes bytt position några gånger under loppet, så tryckte hon till när det var trehundra meter kvar. Och just på det sättet som hon gjorde det imponerade stort. För plötsligt, bara på några steg, så var hon tvåa i loppet. Och tog upp jakten på den ledande Tindra Westlund-Stenberg från Habo. Det blev en duell hela vägen in till mållinjen och det skilde bara trekvarts sekund i mål.

Tindra vann på 2.26,81 och med Agnes tvåa på 2.27,49 – personbästa för Agnes och första gången under 2.30.

Tredje Ymertjejen var Isabell Persson i F13-klassen, där hon var med på 60 meter och slutade just utanför finalen efter att gjort 8,69 i semifinalen Normalt är det ju åtta banor på upploppet, dock inte i Eslöv, och därför så får bara sex stycken plats i en final.

Men Isabell fick istället med sig ett personbästa i längdhopp, där hon med stiliga 4.86 i den sjätte och sista omgången slutade sjua i finalen. Då skall man veta det att både femma och sexan i finalen bara hade en ynka centimeter längre än vad Isabell hade. För en plats på pallen hade det krävts tio centimeter till.

Medan det var så när att det hade blivit personbästa på 80 meter för Algot Flodmark i P14-klassen, där han hade 10,16 i försöken och sedan 10,09 i semifinalen. Det första en hundradel från pers och i det andra var det vinden som ställde till det. Medvinden var där +2,2 mot godkända +2,0 meter/sekund. Här kan det noteras att Eric Nilsson-Struck från Istrum hade 9,16 och det skall vara det snabbaste en 14-åring noterats för genom alla tider.

Och det här med små marginaler råkade Algot ut för även på 300 meter, där han hade 39,85 som fyra i a-heaet. Det skulle visa sig att ingen i b-heatet hade bättre tid, så Algots tid blev det fjärde bästa. Men vara fyra hundradelar av en sekund (hur lite är inte det) från en plats på pallen.

Och till sist så var även trion Algot, Saga och Isabell med i Västergötalaget i stafetten 8x200 meter med en fjärdeplats med tiden 3.55,55.

Text: Hasse Sjögren