SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Ymer
Friidrott

NIU – Nationella Idrottsutbildningarna

Vad är det?

Nationella idrottsutbildningarna vänder sig till idrottare som är talangfulla och beredda att gör en seriös satsning i friidrott och skolan. Med sikte på i första hand nationell elit.

NIU – erbjuder 400 poäng i specialidrott.

Detta innebär att vi kommer att träffas för träning och teoretiska genomgångar måndag, onsdag och fredag mellan 8.00-10.00.  samlingsplatsen är alltid Ryahallen.

Läs mer om NIU-utbildningen i Borås Stag genom att trycka på länken HÄR.

Vilka program kan du gå?

Gymnasieprogram niu

 

 

Vem har hand om Friidrottsgymnasiet?

Carina Lindberg har idag hand om samtliga NIU aktiva i Friidrott och bedriver träning och teoretiska genomgångar i Ryahallen.
Carina nås på telefon 0703-22 70 80.

Hur söker man till NIU?

Ansökan sker i två steg;

Först söker du till NIU senast den 1 december och ansökan sker direkt på Friidrottsförbundets hemsida, tryck HÄR för att komma dit. 

Steg två i ansökan är att söka det gymnasieprogram du vill gå på. Detta ska vara gjort senast den 1 februari.


Intagning

Intagningen görs utifrån färdighets- och lämplighetsgrunder baserat på tester och intervjuer. Detta innebär att även den som ännu inte presterat goda tävlingsresultat kan bli antagen om tester/intervjuer visar på goda förutsättningar att utvecklas till elitnivå.

Test/intervjuperioden kan pågå fram till den 15 januari varefter samtliga sökande får besked om man blivit antagen eller inte.

 
Våra huvudsponsorer
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners