SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Ymer
Volleyboll

AVGIFTER (gäller 2022)

För att tillhöra IK Ymer ska medlemskap lösas. Medlemskapet gäller för alla sektioner i klubben men betalas till den valda sektionen. Man betalar bara en gång oavsett hur många sektioner man är aktiv i. Till IK Ymer Volleyboll skall dessutom en träningsavgift betalas.

 

Årsavgifter:

Medlemsavgift, 20 år och yngre: 200 kr

Medlemsavgift, äldre än 20 år: 400 kr

Licens beachvolley (gratis för dig med inomhuslicens): 165 kr

 

Träningsavgift helår:

Träningsavgift Kidsvolley: 800 kr

Träningsavgift Ungdom (C-lag + nystartsgrupp): 1100 kr

Träningsavgift Utveckling (B-lag): 1500 kr

Träningsavgift Representationslag (A-lag): 1800 kr

Träningsavgift Motionär: 1100 kr

 

Medlems- & träningsavgift betalas en gång/år (1/1 – 31/12 ).

Licensering ingår i träningsavgiften. Kontakta lagansvarig om du behöver licens.

 

Avgifterna betalas till volleybollsektionens bankgiro via avisering på mail genom vårt administrativa system Sportadmin. Tillkommer gör en administrationsavgift fr o m 2022. (beroende på avgiftens storlek, max 59 kr) Det är viktigt att du lämnat en korrekt mailadress och att du inte missar fakturan om den fastnar i skräppostfiltret!

Man kan via Billmate välja att delbetala, läs då villkoren genom mailet.

 

Vi har tyvärr inte möjlighet att återbetala medlems- & träningsavgifter om spelaren slutar under säsongen. 

 

Förmåner

För att se vilka förmåner du får av att vara medlem i Ymer så följ länken: http://www1.idrottonline.se/IKYmer/Foreningen/Medlemskap/  

Det finns en licens för inomhusvolleyboll och en för beachvolleyboll. Om man är licenserad för samma klubb kostar det inte extra att få båda. Man måste dock be om licens (i god tid) och vara skuldfri för att denna skall registreras av klubben. Maila klubben om du vill spela beachturneringar. ymervolley@outlook.com

 

Undantag vid betalning av medlemsavgift:

Blir du medlem i IK Ymer efter 1 september betalar du bara halva medlemsavgiften. Blir du medlem efter 1 november betalar du en fjärdedels avgift. Detta är nya riktlinjer från 2016 som beslutats av Huvudklubben.

 

Undantag vid betalning av träningsavgift:

Möjlighet finns att betala halvårsvis och då betalar man halva helårsavgiften. Inga speciella skäl behövs. Kontakta kassör via ymervolley@outlook.com för att justera aviseringen.

 

ÖVERGÅNGAR

Om man kommer från en annan klubb och vill spela för IK Ymer betalar klubben kostnaden för övergången. Spelaren ansvarar själv för att före detta förening godkänner övergången. Svenska Volleybollförbundets regler för karenstid är tvingande så de måste vi tillämpa.

Sedan 2020 gäller samma regler för övergångar gällande beachvolleyboll som för inomhus, dvs kostnadsfritt för spelaren.

 

KLÄDER

Klubbens kläder finns att beställa från Basesport.  

Nya medlemmar får en bomulls t-shirt första gången man betalar medlemsavgift. Det råder för närvarande dock leveransproblem sedan våren 2019. Vi är medvetna om detta och försöker ta fram t-shirtar till alla när vi kan.

 

ERSÄTTNING FÖR RESOR

Vid tävling utgår ersättning till de som kör egen bil (samåkning minst 3 spelare för berättigande!) med 18,50kr/mil. Även eventuell parkeringsavgift (bifogat kvitto är krav!) står klubben för. Givetvis försöker vi åka och parkera så billigt och miljövänligt som möjligt. Grundregeln är att resan startar och slutar i Borås centrala delar. Om sträckan man kör avviker tydligt från den förväntade ska skälet specificeras på reseräkningen. Styrelsen förbehåller sig rätten att neka hela eller delar av ansökt belopp sker i enlighet med klubbens policy.

Det är varje medlems eget ansvar att fylla i en reseräkning (se under Dokument) och maila till klubbenm ymervolley@outlook.com Inlämnas senast en månad efter resan.  

 

Behövs minibuss har klubben avtal med Wives där vi hyr bussar. Stäm av med styrelsen i tid, mail till ymervolley@outlook.com När vi hyr minibuss är det mycket viktigt att vi tankar och lämnar tillbaka bussen i gott skick eftersom vi annars får betala onödiga staffavgifter. Det kan leda till att lag som inte sköter sig inte får hyra minibussar via klubben. När man tankar minibussen, se till att du får kvitto som bifogas reseräkningen. Utlägg som ej styrks med kvitto kan ej ersättas.

 

UTLÄGG

Överenskomna inköp gjorda med egna pengar återbetalas mot inskickad Utläggsrapport och bifogat kvitto. Skickas senast in 3 månader efter inköpet. Ansvaret för att detta sker ligger på inköparen.

 

TRÄNARE

Att vara tränare för ett lag ger både dig personligen och klubben mycket! Är du intresserad av att vara tränare ta kontakt med Henrik Klerfors ymervolley@outlook.com så diskuterar vi det praktiska.

Som tränare får man:

 1. Ersättning beroende på typ av tränaruppdrag, upp till 4000 kr per säsong.
 2. Möjlighet att gå gratis tränarutbildningar som finansieras av Idrottslyftet, klubben söker pengarna. 
 3. Bidrag till resekostnader och boendekostnader i samband med tränarutbildningar
 4. Ledarjacka. Helt lik den som övriga spelare köper men med Ledare tryckt på bröstet. Ny vart tredje år i samband med att nya sponsoravtal och matchställ till A-lag blir klara. Beställning via ymervolley@outlook.com 

Som tränare förväntas man:

 1. Träna ett lag regelbundet, vilket inte innebär att man kan vara borta varannan träning. Vid frånvaro organisera ersättare eller ansvarig i laget för träningen.
 2. I möjligaste mån åka med på tävlingar och coacha laget.
 3. Vidarebefordra information till spelarna från styrelsen.
 4. Hjälpa till att ta personuppgifter på nya spelare och vidarebefordra till styrelsen. Smidigast via det här formuläret
 5. Sköta närvaroregistreringen. Enkelt men det ger mycket pengar om det sköts!
 6. Se till att spelklarlista med licenserade spelare tas med till alla matcher och turneringar. Skrivs ut på Cupassist. Saknar någon spelare licens måste denna ordnas senast måndagen efter helgen, ring och prata med Henrik Klerfors, helst innan matchen!

BEACHVOLLEYBOLLTURNERINGAR

På sommaren spelar flera av spelarna i IK Ymer beachvolleybollturneringar. Volleybollsektionen har inga ordnade aktiviteter, men tag gärna kontakt med någon medlem om du är intresserad av att tävlingsspela eller bara träna.

Rankinggrundande turneringar kräver licens vilket du kan skaffa genom IK Ymer (se ovan, Avgifter). Kalender för när turneringarna hålls och länk till anmälan finner du här.

Turneringarna spelas på flera olika nivåer. Den lägsta heter Open Grön och är en bra inkörsport i beachvolleytävlandet. Därefter spelar man Open Svart, sedan Challenger osv.

 

DOMARE

Är du intresserad av att döma volleyboll finns stora möjligheter. Domarutbildningar finns på flera nivåer vilket berättigar till att döma matcher upp till en viss nivå i seriesystemet. Utbildningarna anordnas regelbundet och bekostas av Idrottslyftet, kostar dig alltså inget personligen förutom eventuellt resa och logi. Efter ansökan kan Ymer bidra med reseersättning. Som domare har man sedan möjlighet att tjäna extra pengar eftersom man får en viss summa för varje match man dömer och även ersättning för resekostnader (se under Dokument)
Utbildningskalendern

 

ARRANGEMANG

Det är mycket som skall skötas ideellt, men funktionering är helt nödvändig för att få klubben att fungera. Vi anordnar många arrangemang som hjälper oss att rekrytera nya spelare, klara ekonomin och tävla i sporten vi älskar. Det är viktigt att vi sköter funktionering på ett bra sätt och skapar bra arrangemang och stämning för publik, sponsorer och gästande spelare.

 • Seriematcher: Kräver funktionärer till sekretariat (2st) som skriver elektroniskt protokoll, bläddrar poäng och spelar musik i pauserna. Dessutom har vi en kiosk som över en säsong drar in en hel del pengar. Dit behövs 1-2 personer och någon kan baka hembakt som vi kan sälja. Ansvarig för inköp är Henrik K, prata med honom om du saknar något eller har frågor.

Domarräkning efter seriematch mailas till ymervolley@outlook.com

 • Sammandrag: Varar längre tid och kräver också någon som samordnar i ett sekretariat även om lagen själva dömer. Dessutom funktionärer till kiosken som säljer bra dessa dagar. Det är i regel en bra ide att dela upp dagen i två halvor för att inte slita ut funktionärerna helt under ett pass.
 • Ungdomsturneringar: Volley-7an, Ymer MiniCup, Ymercupen och Skol-DM är exempel på skolturneringar. Läs mer om dem på hemsidan. Eftersom vissa av dem går på dagtid ligger en hel del av ansvaret för arrangemangen på skolan, men på turneringar som hålls kvällstid på våra träningstider behövs omfattande insatser vilket leder till återkommande skollag och inkomst till klubben.
 • KNALLECUPEN: Vår största turnering och största funktionärsinsats, men även största enskilda inkomst. Se mer information nedan.
 • Linnemarschen: Genom att hjälpa till på Linnemarschen med en vätskekontroll på Kransmossen drar vi in extra pengar på ett enkelt och roligt sätt. 

KNALLECUPEN

Knallecupen är Sveriges mest internationella turnering med Elit och division 1-lag från ett flertal länder. Den gick av stapeln redan 1980 första gången, så det är ett långt och fint arv vi har att förvalta. Det är årets största arrangemang för Volleybollsektionen, och det som genererar mest pengar. Turneringen spelas första halvan i september, 2019 spelas turneringen 14-15e september. Det är viktigt att alla i klubben kan hjälpa till med att stå i kiosker, hålla ordning på förläggningen (Almåsgymnasiet), förbereder hallarna på fredagen, gör pastasallad och frukost, är hallchefer osv. Om alla gör något behöver inte några arbeta 40timmar en helg. Boka in helgen redan nu, de timmar man inte funktionerar är det perfekt att se Sveriges bästa volleybollklubbar möta bl.a danska och norska motsvarigheter. Knallecupen kräver mycket planering och den sker i olika ansvarsgrupper under vår och sommar. Kan man tänka sig att hjälpa till innan cupen är man varmt välkommen att prata med Henrik.

 

SÄKER FÖRENING

IK Ymer är certifierade enligt Säker och Trygg förening. Det innebär att hela klubben arbetar för säkra arrangemang, för drogfrihet och för bra hantering om olyckan skulle vara framme. I varje sektion skall det finnas en krisgrupp som i volleybollsektionen leds av Henrik Klerfors. Konkret innebär det för medlemmarna bl.a. att:

 • man ombeds lämna nummer till en anhörig att kontakta om det skulle hända något när man deltar i aktivitet med IK Ymer. Maila Henrik om du inte redan lämnat kontaktuppgift!
 • Det råder nolltolerans mot droger och alkohol i samband med vår idrott.
 • Om man ser en risk (farligt föremål, blockerad nödutgång osv) skall man göra tränaren uppmärksam på detta och tränaren får sedan kontakta Henrik för att lyfta ärendet om det inte kan lösas direkt på plats.
 • Alla dokument på IK Ymers hemsida.
 
Diamantsponsorer IK Ymer volleyboll
Guldsponsorer IK Ymer Volleyboll
Bollsponsorer IK Ymer Volleyboll
Våra huvudsponsorer
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners