SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Ymer
Skidor

PM för bussresan till Vasaloppet 4-5 mars
2023-02-22 07:53

Hej alla glada skidåkare!

 

Välkommen med på IK Ymers Vasaloppsresa 2023! Snart är det dags. Det skall bli härligt att få träffa er! Det är kul att vi är så många som åker med mycket Vasaloppserfarenhet. Ni som är nybörjare har många att få goda tips ifrån på resan.

 

Info om resan:

 

Avfärd från Volvo på Hulta lördag 4 mars kl. 07.00.

På den stora parkeringen framför anläggningen är det parkeringsförbud men vi har fått tillåtelse att parkera på personalparkeringen. Kommer du från motorvägen är det avfarten efter vanliga Volvo infarten.

Vårt första stopp är på Rattugglan i Mariestad där vi antingen köper mat eller äter egen matsäck i bussen.

Lunch blir i Vansbro där Du även där väljer om Du köper eller äter medhavd mat i bussen.

Vidare till Berga By och Vasaloppsstarten där vi hämtar ut våra nummerlappar, Kanske någon lämnar in sina skidor för vallning, där bör vi vara ca kl 15. Här stannar vi ungefär en timma.

Efter det kör bussen till de två ställen vi skall bo på.

På båda ställen finns madrasser så det du behöver ha med dig är sovsäck/kudde och täcke/sängkläder om du vill ha det.

 

Kvällsmat

Efter besöket i Berga by, inkvartering och ev vallabestyr mm går de som vill och äter en bit mat i Sälens centrum.


Några tips!

Packa i ryggsäck. Efter loppet när du skall gå till bussen är det skönt att bara ha skidor och stavar att bära, då armarna kan vara lite trötta.

Glöm inte packa ned något drickbart i ryggsäcken, det kan vara gott att ha när du byter om i Mora.

 

Vill Du bo tillsammans med någon särskild eller har önskemål om att helst bo i villan eller i skolan hör av Dig till mig så försöker jag fixa det i möjligaste mån. I villan finns katt som info för allergiker. Skulle du vara kattallergiker hör av dig så jag inte placerar dig där.

 

Jag vill redan nu uppmana er om ni skulle bryta Vasaloppet att omgående höra av Er till Era anhöriga, gärna till mig också. Många följer oss på nätet och de blir oroliga om de inte ser våra passeringar.

 

Efter loppet står bussen på Tingnäs, dvs samma ställe som senaste åren. Tingnäs ligger på höger sidan om målet i färdriktningen. Gå över stora vägen och sen vänster utefter Siljan så ser du parkeringar där.

 

Nu är det bara att finputsa träningen och vila sig i form de sista dagarna! Själv skall jag åka Vasaloppet 30 på fredag, älskar komma till Mora och få uppleva stämningen där. Jag åker inte Vasaloppet själv, men självklart åker jag med upp och tittar och ser fram emot att träffa er och få uppleva allt kring Vasaloppet.

 

Undrar Du över något är det bara att ringa mig!

 

Varmt välkomna med!

Ymerhälsningar

Stig Arvidsson

0705 241943

 

stig241943@telia.com

 
Våra huvudsponsorer
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners