SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Ymer

Ymer Frisbee!!!
2022-10-03 15:13
Heeeelt fantastiskt! Ymer frisbee har fixat så att en Europatourtävling spelas på Ymergårdens discgolfbana nästa år. Boka in 30 juni till 2 juli 2023!!! 
Ymer Boxning
2022-10-03 15:08

I helgen har flera av Ymers boxare varit på Gripen Cup. Det blev en kanoninsats. Ymer hade sju deltagare på plats, dessa gjorde 11 matcher. Det blev tre guld,  två silver och två brons! IK Ymer kom på tredje plats i klubbrankning. Heja Ymer boxning!

Text och bild är hämtat från Ymer boxnings facebooksida. 

Ymer Volleyboll
2022-10-03 15:07
Ymer besegrade Kronan på hemmaplan i söndagens möte i division 1 södra dam i volleyboll. 3-1 (26-24, 24-26, 32-30, 25-22) i set slutade matchen.
Skön Ymervinst och tre poäng till tabellen efter en jämn match där endast fem bollar skiljer lagen. Vi började väldigt starkt och har bra press i serv, stabil servmottagning och vasst anfall men vi tappar lite fokus mot slutet av setet och bjuder därmed tyvärr in Kronan i matchen. Samtidigt hämtar sig kanske Kronan lite från vår smakstart och eftersom de är ett bollsäkert lag så blir det mer fight om poängen. De börjar även pressa servarna mer och när vi inte sätter framspelen bra blir vårt anfall inte lika tongivande. Vi bjöd även på lite väl många servmissar och tappar därmed en del onödiga poäng. Som matchen artar sig så har vi ofta spelövertag när vi spelar diciplinerat och har tålamod att anfalla 2-3-4 gånger trots Kronans vassa försvarsspel. Men när matchen står och väger i 3:e och 4:e set som lyckas vi hålla uppe fokus bäst och vinner de viktiga bollarna. Det var andra raka segern efter 3-2 mot Jönköping i premiären. Två tighta matcher och nästa helg kommer ytterligare en tuff prövning med hemmamatch mot Lund på söndag 9 oktober 12.00.
Text och bild är hämtat från IK Ymer volleybolls facebook.
Borås Mud Race
2022-09-28 16:25

Borås Mud Race är en riktigt spännande utmaning i den härliga miljön runt Ymergården. Klarar du 5k eller 10k i obanad terräng? Slår Försvarsmakten Polishögskolan? Vill dina barn och barnbarn knata och vada i gyttja och diken? Gillar du att kolla på när andra kämpar - missa inte Borås Mud Race - en utmaning med IK Ymer!

Nu är volleybollsäsongen igång!
2022-09-27 12:58
 
Det blev vinst för Ymer i en tight seriepremiär.
Lite av ett derby var det i premiärmatchen mot KFUM Jönköping. Jönköping fick en friplåt till div 1 då Falkenberg drog sig ur men någon div 2 status var det absolut inte på KFUMs spel utan de bjöd upp till en tuff dans. Pressade servar, bra uppoffrande försvarsspel och kyligt anfall visade smålänningarna prov på. Ymertjejerna kunde dock vinna första set med viss marginal men detta mycket tack vare ett vasst serv-race från Annie i slutet på setet. Andra set var trögare. Vi hamnade i stort underläge direkt med bl a svårigheter i servmottagning det försprånget som KFUM tillskansade sig kunde aldrig hämtas upp. Spelet i tredje och fjärde set är böljande år bägge håll och vi har svårt att finna bra stabilitet under längre perioder. Vi bjöd motståndarna på poäng pga en del missförstånd och enklare misstag samt ganska mycket servmiss. Men sedan till 5:e set lyckas vi städa bort de onödiga strulbollarna och spelar mer rent, fokuserat och med en tydlig vilja att vinna. Vi lyckas ta ett försprång i början av setet och håller KFUM bakom oss ända in i mål. Skön kämpavinst mot ett starkt fightande Jönköping. Gott att börja serien med en vinst även om det finns en del saker att slipa på. Vi har en del nya roller och har ändrat vissa moment i vårt spel från förra säsongen. Så det vore väl samtidigt kanske konstigt om allt satt som en smäck första matchen. Nästa helg har vi Kronan hemma 15:00 i Almåshallen och det blir ett tufft motstånd även då.
Text och bilder är hämtat från Ymer volleybolls facebooksida.
Ymers klubbmästerskap i discgolf
2022-09-27 12:57
Årets klubbmästerskap i discgolf, där det erbjöds spel i fyra klasser, genomfördes i helgen. I openklassen imponerade Albin Widman stort och kammade hem en klar och välförjänt seger! Tvåa kom Dennis Augustsson och trea en av många ”coming men” i klubben - Adrian Jogeland. I damklassen triumferade Lisa Berlin. På andraplats landade Anneli André, medan Louise Bertilsson kom trea. MP40 innehöll en favorit som pallade trycket: Tomas Svahn försvarade sin titel från i fjol och hade god marginal till herrarna på andra och tredje plats, Mikael Svensson och Magnus Felix. Juniorklassen är ju alltid ett getingbo, även när flera juniorer kliver upp och spelar i open. Arvid Håkansson fick efter mycket stabilt spel kliva högst upp på prispallen! Särspel krävdes för att avgöra silverfighten mellan Olle Backendahl och Holger Håkansson. Olle drog det längsta strået till slut!
Grattis till alla pristagare!
Text och bilder är hämtat från Ymer frisbees facebook.
Nyheter från vår verksamhet
Friidrott, 06/10 13:04 
Boule, 21/09 18:38 
Friidrott, 20/09 09:35 
Skidor, 11/09 18:14 
Skidor, 29/08 18:19 
 
Våra huvudsponsorer
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners