SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Ymer

Semesterstängt på Ymergårdens kansli
2024-07-09 12:07

Vi har semesterstängt på Ymergårdens kansli 10 juli-11 augusti. Vi önskar er en fin sommar!

JSM-guld och SM-silver till Ymer frisbee!!!
2024-07-09 11:56
SM-guuld! Ja visst höll Arvid och Holger för trycket idag! Inte bara höll - de drog ifrån! Deras -34 är två kast bättre än vad vinnarna i MPO fick. Helt enkelt galet bra alltså! Stort grattis till SM-guld i MJ18! I MPO såg det länge ut som att ledarna skulle segla ifrån enkelt, men Josef och Linus gick starkt i dag, så avståndet krympte alltmer. Till slut var de bara ett kast ifrån segern. Rackarns - men stort grattis till era silvermedaljer! Olle F, med broder Hugo kom på en fin femteplats, Albin/Svahn kom på plats 14 och Linus A/Olle B landade på plats 18. I FPO var Lisa/Louise nöjda med spelet, men halkade utanför topp 10 (blev 12:a) i vinden, där speciellt hål 8 blev kostsamt. Anna-Lena och Lena stannade på plats 20. Summa summarum: Fina Ymerrepresentanter och medaljer i två klasser. Då passar det med: Heja Ymer!!
Fotografer: Frida Håkansson och Louise Bertilsson
Text och bilder är hämtade från Ymer frisbees facebook.
Julia SM-trea!!!
2024-07-08 12:31

Förra årets utomhussäsong förstördes av skador för Julia Wennersten, som missade hela säsongen. Nu var hon tillbaka när årets mästerskap avgjordes på nya Rimnersvallen i Uddevalla.

Julia hade 13,69 på 100 m häck i lite för stark medvind och det gav Julia bronsmedaljen. Det var Julias 7:de SM medalj i karriären. Stort GRATTIS Julia!

Foto: Deca Text & Bild

 

Swedish Open i discgolf = SUCCÉ!!!
2024-07-05 10:35
Sammanfattning av helgen av ordföranden i Ymers discgolfssektion Mikael Svensson:
 
Ojojoj, vilken helg vi har haft! Vi börjar väl med våra spelare. Av 108 MPO-spelare tävlade 8(!) för Ymer Frisbee. Det är rätt galet egentligen, i en elite series-tävling… Dessa härliga killars placeringar blev:
Dennis Augustsson: 5
Arvid Håkansson och Linus Carlsson: 24
Linus Axelsson: 40
Adrian Jogeland: 44
Holger Håkansson: 64
Tobias Söderqvist: 82
Josef Berg: 89
Som jämförelse kan sägas att Eagle McMahon kom på plats 40 och världsettan Calvin Heimburg på plats 44! Två ruskigt roliga saker var att Dennis, som ännu ett år fick spela i lead card sista rundan, nu fick en plats i USDGC och att Arvid fick en plats i European Open! Så häftigt! Grattis grabbar! Heja Ymer!!
Fotografer: Jesper Augustsson på bilden med Dennis Augustsson
Rickard Sköld på bilden på Arvid Håkansson
 
Ett mycket fint pris delades ut till en överraskad och påtagligt rörd vinnare! Med Paul McBeth, James Conrad m.fl. sittande på bänken klev ordföranden för PDGA Europa Christer Christiansson fram och tog ordet. Han berättade att han skulle dela ut pris för ”Volunteer of the year 2023”. En stund in i motiveringen förstod de flesta vartåt det lutade - och jodå: Priset gick till vår kämpe, hjälte, styrelsemedlem och TD Henrik Rydén! Oerhört välförtjänt och väldigt vackert att se ett pris landa, känslomässigt, så rätt! Stort grattis Henrik! 
 
I filmen ”Så som i himmelen” (en favorit) finns en scen där huvudpersonen Daniel, dirigent, berättar om sin starkaste musikupplevelse. Den innebar att ljuset släcktes under en konsert, men orkestern fortsatte att spela - trots att de inte kunde se dirigenten. Den känslan fick jag uppleva i helgen, och den kommer jag aldrig att glömma: Under både lördagen och söndagen kunde jag bara gå runt och njuta. Ta in alla intryck och uppleva själen av Swedish Open. Det var vackert! Vår ”orkester” spelade - och samklangen var i det närmaste total! Jag kan inte räkna hur många, spelare och publik, som stannade mig, bara för att tacka och berömma. Bästa tävlingen någonsin, var en vanlig formulering. Ta in det, alla som har hjälpt till - för tillsammans var vi fantastiska! Vi har nu en bana i absolut toppklass, men det är inte den som är vårt trumfkort. Det är vi. Och att vi tänker i ”vi-termer”. Dels har vi inte en ensam dirigent, utan en ”key-staff” som är så passionerat sammansvetsad att det förmodligen saknar motsvarighet. Dels är vi så många som har bidragit, före och under tävlingen. Att räkna upp allt som gjorts är omöjligt, på samma vis som det är omöjligt att börja räkna upp alla som stått för extra betydande insatser. Men att vi var 104 volontärer tål att nämnas, liksom att vi såg till att alla grupper hade en scorekeeper alla dagar. Det är helt unikt. Unikt är också vårt sätt att visa att alla är viktiga. Oavsett om du är sexfaldig världsmästare eller en okänd spelare från Lettland. Vårt fokus är ”spelarnas bästa i centrum”. Det är därför spelarna älskar att komma hit! På samma sätt är det i vår organisation. Alla är viktiga, oavsett om du är spotter, står i entrén, lagar mat, är TD, är scorekeeper, står i cafeterian, tar bilder i världsklass, leder publiken, styr upp parkeringen eller gör reels som får discgolfvärlden att baxna.
Många av oss är ymermedlemmar, men många har kommit från olika delar av landet för att hjälpa till. Tack! Så avslutningsorden blir ”Heja oss!” Och ”Vi gjorde det!”
 
Fotografer: Jesper Augustsson  bilderna med Dennis Augustsson, Henrik Rydén och publikbilden
Rickard Sköld bilden på Arvid Håkansson
 
SWEDISH OPEN I DISCGOLF
2024-06-18 18:15
Helgen efter midsommar smäller det. Stora delar av världseliten i discgolf är på plats hos oss på Ymergårdens Discgolfcenter/@Ymer Frisbee när Swedish Open - presented by Kastaplast avgörs den 28-30 juni.
Ymers Sommarmöte
2024-06-18 17:54

Varmt välkommen till IK Ymers Sommarmöte onsdagen den 19 juni klockan 18.00 på Ymergården. Mötet börjar med att vi tillsammans går Jätten Ymers Stig. Därefter blir det fika och sedvanligt möte med strategiarbete som avslutning. Varmt välkomna!

Nyheter från vår verksamhet
Friidrott, 02/07 09:40 
Friidrott, 02/07 08:40 
Friidrott, 25/06 08:04 
Boxning, 24/06 12:48 
Friidrott, 04/06 10:49 
 
Våra huvudsponsorer
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners