SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Ymer

Borås Mud Race
2022-09-28 16:25

Borås Mud Race är en riktigt spännande utmaning i den härliga miljön runt Ymergården. Klarar du 5k eller 10k i obanad terräng? Slår Försvarsmakten Polishögskolan? Vill dina barn och barnbarn knata och vada i gyttja och diken? Gillar du att kolla på när andra kämpar - missa inte Borås Mud Race - en utmaning med IK Ymer!

Nu är volleybollsäsongen igång!
2022-09-27 12:58
 
Det blev vinst för Ymer i en tight seriepremiär.
Lite av ett derby var det i premiärmatchen mot KFUM Jönköping. Jönköping fick en friplåt till div 1 då Falkenberg drog sig ur men någon div 2 status var det absolut inte på KFUMs spel utan de bjöd upp till en tuff dans. Pressade servar, bra uppoffrande försvarsspel och kyligt anfall visade smålänningarna prov på. Ymertjejerna kunde dock vinna första set med viss marginal men detta mycket tack vare ett vasst serv-race från Annie i slutet på setet. Andra set var trögare. Vi hamnade i stort underläge direkt med bl a svårigheter i servmottagning det försprånget som KFUM tillskansade sig kunde aldrig hämtas upp. Spelet i tredje och fjärde set är böljande år bägge håll och vi har svårt att finna bra stabilitet under längre perioder. Vi bjöd motståndarna på poäng pga en del missförstånd och enklare misstag samt ganska mycket servmiss. Men sedan till 5:e set lyckas vi städa bort de onödiga strulbollarna och spelar mer rent, fokuserat och med en tydlig vilja att vinna. Vi lyckas ta ett försprång i början av setet och håller KFUM bakom oss ända in i mål. Skön kämpavinst mot ett starkt fightande Jönköping. Gott att börja serien med en vinst även om det finns en del saker att slipa på. Vi har en del nya roller och har ändrat vissa moment i vårt spel från förra säsongen. Så det vore väl samtidigt kanske konstigt om allt satt som en smäck första matchen. Nästa helg har vi Kronan hemma 15:00 i Almåshallen och det blir ett tufft motstånd även då.
Text och bilder är hämtat från Ymer volleybolls facebooksida.
Ymers klubbmästerskap i discgolf
2022-09-27 12:57
Årets klubbmästerskap i discgolf, där det erbjöds spel i fyra klasser, genomfördes i helgen. I openklassen imponerade Albin Widman stort och kammade hem en klar och välförjänt seger! Tvåa kom Dennis Augustsson och trea en av många ”coming men” i klubben - Adrian Jogeland. I damklassen triumferade Lisa Berlin. På andraplats landade Anneli André, medan Louise Bertilsson kom trea. MP40 innehöll en favorit som pallade trycket: Tomas Svahn försvarade sin titel från i fjol och hade god marginal till herrarna på andra och tredje plats, Mikael Svensson och Magnus Felix. Juniorklassen är ju alltid ett getingbo, även när flera juniorer kliver upp och spelar i open. Arvid Håkansson fick efter mycket stabilt spel kliva högst upp på prispallen! Särspel krävdes för att avgöra silverfighten mellan Olle Backendahl och Holger Håkansson. Olle drog det längsta strået till slut!
Grattis till alla pristagare!
Text och bilder är hämtat från Ymer frisbees facebook.
Onsdagsvandrarna
2022-09-22 08:18

Här kommer bilder från gårdagens vandring med Ymergruppen Onsdagsvandrarna. Bengt-Åke Svensson skriver så här:

"Vi fick lära oss en hel del om Gamla Kindsbanan och varför Björnåsa heter Björnåsa, där vi förövrigt fikade. 11 st vandrare hade mött upp Leif Björkman vid Kakås för att vandra 8,3 km under hans ledning.

Nästa vecka, onsdagen den 28 september 2022 kl. 9,00, möts vi på parkeringen bakom Borås Golfklubbs klubbhus i Kråkered för att följa med Stig Arvidsson på dagens tur."

 

Vilka härliga turer ni gör varje onsdag!!! Heja Onsdagsvandrarna!

Ymer-veteraner
2022-09-20 09:00

I sommar  har våra veteraner i Ymer visat framfötterna. Ymer fick en Svensk mästare i orientering genom att Gunnel Svensson delade segern med en annan Svensson, Gullevi Svensson Ronneby OK, vid långdistans disciplinen vid Veteran SM i orientering i Vetlanda. Gunnel hade dessförinnan tagit brons vid Sprint-distansen på fredagseftermiddagen. 

Det blev tio SM-medaljer för våra veteran-friidrottare då SM gick i Kalmar. 
Tommy Josefsson M70 tog guld på 2000 meter hinder med 9.50,58, silver på 5000 meter med 22.46,22 och brons i höjd på 1.06.
Tage Isaksson M75 tog dubbla silver i sprint. Han hade 15,76 (-1,9 meter/sekund) på 100 meter och 32,53 på 200 meter.
Olavi Helttonen M80 tog hem segern i slägga med 23.76. Det blev dessutom ett silver i spjut för Olavi, som hade 19.58 i sitt längsta kast.
Elisabeth Eickhoff K60 tog två guld och det var på 100 m där hon sprang på 16,22 och på 200m där Lisa sprang på 34,07. Det blev även ett brons på 800 meter med tiden 3.14,91.
Heja alla Ymers veteraner!
Bilden på Gunnel är privat.
Bilderna på TOmmy och Olavi är tagna av Deca Text & Bild.
LAG-SM I DISCGOLF!
2022-09-19 11:35
Lag-SM i discgolf 2022 gick i helgen i Örebro. Vilken succé det blev för IK Ymers båda lag. Innan lagen åkte iväg så trodde man att damerna skulle kunna nå till A-slutspel och herrarna skulle, med riktigt bra spel, kunna vara en medaljkandidat. Verkligheten överträffade förväntningarna på ett närmast ofattbart sätt. Oj, vad otroligt bra det gick! Damerna kom på andra plats och herrarna vann!!! Våra herrar tog guld efter att ha slagit John Bauer i semifinalen och Westervik i finalen. Damerna slog FK360 i semifinalen och förlorade knappt mot Vetlanda i finalen.
Ymers medaljörer:
Lisa Berlin, Louise Bertilsson, Kajsa Wahl, Hanna Larsson, Sara Hasselsjö, Annelie André och Monica Carlsson.
Linus Axelsson, Josef Berg, Dennies Augustsson, Pelle Carlsson och Olle Fröjdlund. 
Stort GRATTIS från alla övriga Ymeriter!
Bilden är hämtad från Ymer frisbees facebook-sida.
Nyheter från vår verksamhet
Boule, 21/09 18:38 
Friidrott, 20/09 09:35 
Skidor, 11/09 18:14 
Skidor, 29/08 18:19 
Volleyboll, 10/08 21:35 
 
Våra huvudsponsorer
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners