SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Ymer

2023-09-25 10:44
Ladda album (+6 bilder) >>

Här kommer några bilder från Lång-DM i orientering. Det var en lyckad tävling med 493 i startlistan. Det var nöjda tävlanden i den kuperade och krävande Ymerterrängen.

Text och foto: Bengt-Åke Svensson

Lång-DM i orientering
2023-09-22 10:03

På söndag den 24 september är det Lång-DM i orientering i Ymerterrängen.  Arenan är på Borås Skidstadion. Vill ni göra en direktanmälan till öppna klasser, inskolning och U-klasser så går det att göra på tävlingsdagen kl 09.30-11.00. Det är ca 400 anmälda hittills.

Om du vill komma och titta på hur en orienteringstävling går till så är första start klockan 10.00. Det finns servering på arenan.

Varmt välkomna!

OBS! Det är ingen tipspromenad på Ymergården den 24 septemberg.

Ymers "gymnasieidrotter"
2023-09-19 08:02

Om du är friidrottare eller discgolfare och går i år 9 nu och skall söka till gymnasiet så kan du söka till idrottsgymnasiet. Då tränar du på skoltid på morgonen på måndagar, onsdagar och fredagar om du börjar på NIU, den nationella idrottsutbildningen. Du har också lektioner i tränings- och tävlingslära. Du får betyg i ämnet specialidrott. 

Om du vill träna en eller två gånger på morgonen så kan du söka till LIU, lokal idrottsutbildning.

Friidrotten har varit igång med NIU under många år nu och till hösten 2024 kommer alltså discgolfen också igång, jättekul! Discgolfen har haft LIU under några år men får alltså nu också NIU-status. Om det är något ni undrar över så kontakta gärna mig Carina Lindberg carina.lindberg@ikymer.se så hjälper jag er vidare. Ni kan också gå in och läsa mer på

https://borasgymnasier.se/utbildningsformer/niu-och-liu

 

På de två första bilderna ser ni de sju aktiva som går på friidrottsgymnasiet och som alltså kan göra en rejäl satsning på sin idrott. 

Ymer moutainbikeorientering!
2023-09-18 12:59

SM MTBO långdistans i Mölndal.

 

Fina prestationer av Ymerungdomar.

 

Hugo Hallberg tog en 2a plats i H16 (12km) Simon Hallberg tog en 3e plats i H14 (7km)

 

David Hallberg tog sig i mål i H45 (18km)

 

Terrängen var utmanande. Orienteringen intensiv med många små och halvsmå stigar samt en del större motionsspår.

Cyklingen var teknisk med en bitvis stark kupering och trixiga branta stigar.

På det hela taget väldigt rolig MTBO som krävde mycket god cykelteknik, kondition och förmåga att orientera i hög fart.

 

Bra jobbat Hallbergarna!!!

 

Text och bilder är hämtat från Ymer orienterings fb.

2023-09-18 12:54
Helgen för Ymer frisbee

Då kan vi summera helgens tävlingar för Ymer frisbee. Det blev en hel del ymerframgångar 😊. Nationella touren först: Lukas höll undan idag och tog därmed årets tredje NT-seger i juniorklassen. Det innebär maxpoäng och en odiskutabel totalseger av touren. Grattis! Lukas berättar att detta var ett av säsongens stora mål och att han är mest nöjd med den sista deltävlingen. I openklassen var fyra olika Ymergrabbar med och högg om pallplatserna: Linus A, Pelle, Dennis och Albin. Till slut var Linus starkast och kammade hem andraplatsen efter att ha besegrat multiple svenske mästaren Swärd i särspel. Grattis! Linus lyfter fram stabiliteten som nyckeln till helgens stora framgång. De tre övriga nyss nämnda grabbarna delade broderligt på femteplatsen. En minst sagt habil ymerinsats!Stort grattis till Dennis också: Även han lade beslag på totalsegern av touren. En helt ok säsong för herr Augustsson får man säga..? 🤪

På Ale Discgolfcenter blev det också en pallplats, vid Swedish Amateur Championship. Pallplaceringen var dessutom den högsta: Louise stod för en kanoninsats i helgen och stod som stolt vinnare i FA2 efter fyra rundor. Bravo! Bröderna Håkansson spurtade finfint idag och var till slut båda ett ynka kast från prispallen i högsta amatörklassen MA1. Till sist tål att nämnas att Linus C fick avsluta MVP Open med en finfin runda. Såklart surt att vara så nära en USDGC-plats, men ändå bra att avsluta så starkt. Helgens summering leder, inte oväntat, fram till: Heja Ymer!!

Foton från: Terje Thorstensson, Olle Backendal och Fredrick Johansson.

Text och foton är hämtat från Ymer frisbees fb

Arbetsdag på Ymergården
2023-09-18 12:42
Arbetsdag på Ymergården.

Ett stort, stort TACK till Anette, Agata (som tyvärr inte kom med på bild), Lina, Peter, Cissi och Tommy för allt arbete som ni lade ner igår på Ymergården. Det blev rensat i land och det blev jobb på Jätten Ymers Stig. Härligt!!!

Nyheter från vår verksamhet
Boxning, 24/09 08:35 
Friidrott, 21/09 07:40 
Volleyboll, 20/09 22:13 
Gymnastik, 17/09 22:24 
Gymnastik, 17/09 22:24 
 
Våra huvudsponsorer
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners