SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Ymer

Ledarskapsdag 18 mars för alla Ymers sektioner!

Inspirationsdag för alla ledare/tränare i IK Ymer! Hur lär man ut sin idrott på bästa sätt när alla i gruppen är olika? Så viktigt med påfyllnad och kunskap för att orka och även utvecklas som ledare. Är du ledare i någon av IK Ymers alla sektioner så glöm inte att anmäla dig.

2023-02-06 13:21

Silver i JSM-kvalet för ymers juniordamer efter bättre och bättre spel genom hela dagen I finalen var det dock några trötta hjärnor och ben på plan så vi kom inte upp i samma nivå som i semin. Efter 12 timmars vistelse i hallen så är vi trötta men lyckliga och ser fram emot SM-slutspelet i Södertälje i maj!

 

Text och bild är hämtat från Ymer volleybolls facebook-sida.

Nybörjargruppen
2023-02-06 13:13

Vill ni testa på att träna boxning? Var då med i boxningssektionens nybörjarkurs. Kursstart är första onsdagen varje månad. Guppen är till för alla åldrar. På bilden ser ni februari måndas nybörjarkurs. 

 

Det här är hämtat från boxningssektionens hemsida:

 

Vad behövs för att börja träna boxning?

Förutom vilja behöver du endast ha med dig träningskläder, all övrig utrustning finns i hallen. Vill du köpa egna handskar, handlindor, skor etc så prata med någon av tränarna så kan de hjälpa dig.

 

Nybörjarkurs

  • Nybörjarkursen är till för dig som inte tidigare varit i kontakt med boxning men är nyfiken på att testa. Det är en introduktion till boxningen och är till för alla, unga som gamla. Här lär vi oss grunderna i boxning – position, balans, slagteknik, fotarbete m.m.

Kurstillfällen 2023

Onsdagar 17.00-18.00

Ny kurs startas första onsdagen varje månad. OBS! Det viktigaste är att ni deltar i första och andra tillfället så ni kan inte börja på tillfälle tre eller fyra.

Vänligen kom 16.30 första onsdagen för betalning och registrering innan träningen börjar.

Åldersgräns nio år.

Du behöver inte föranmäla dig innan kursen, se bara till att komma i god tid innan träning för inskrivning.

Efter de fyra gångerna går du beroende på ålder vidare till diplomgrupp eller motionsgrupp. Intag i matchgruppen görs av ansvarig tränare.

Kursen kostar 200 kronor. Ingen föranmälan behövs. För att underlätta inskrivningen på plats, vänligen ta med en lapp med följande uppgifter:

  • Förnamn

  • Efternamn

Swisha gärna 200 kronor till 123 513 86 49, ange nybörjarkurs, personnummer, namn och adress.

Vad händer efter nybörjarkursen?

Efter nybörjarkursen börjar du i diplomgruppen, om du år under 15 år, i fortsättningsgruppen för dig som är äldre. Intag i matchgruppen görs enbart  av ansvarig tränare.

Matchgruppen: För dig som fokuserar på att matchboxning – fysik, teknik och sparring. Måndag, tisdag och torsdagar klockan 18.00. Du måste ha godkänt av matchtränaren innan du börjar träna med matchgruppen.

Fortsättningsgruppen: Motionären som vill förbättra sin vardagskondition och för dig som behöver bygga upp fysiken inför matchgruppen. Sparring erbjuds de som är intresserade (dock ej ett måste). Blandad grupp, från 15 till 75 år.

Diplomgruppen: Ungdomar från nio år upp till 15 år. Lär dig grunderna på ett bra sätt med kompetenta tränare.

 
Onsdagsvandrarna
2023-02-06 12:51

I onsdags hade Ymergruppen Onsdagsvandrarna en 8,1 km lång stadsrundtur. De utgick från Abecitas parkering och vandrade bla till Borås Övre, Viskastrandsskolan, Saxylle-Kilsund, ishallarna, Ålgårdsmuséet och till fikat på Högplatån. Sedan passerade de bla Värmeverket, Byttorps vägport, Norrbyskolan, Högskolan, brandstationen och polishögskola. Tomas Göranssons hade gjort gedigen research så alla 14 deltagare lärde sig mycket om Borås.

Bilder och text: Bengt-Åke Svensson

 

 

 

Fina resultat av Sophie och Julia!
2023-02-06 12:05

I helgen var IK Ymers friidrottare Sophie Reid i Växjö på mångkamps-SM. Sophie kom hem med en fin silvermedalj i K22-klassen. Hennes serie var; 8,89 på 60m häck, 158 i höjd, 13,38 i kula, 5.26 i längd och 1.33,53 på 800m. Bra jobbat Sophie och ett stort GRATTIS till dig!

Julia Wennnersten har kunnat träna på bra de senaste veckorna så hon tävlade också i helgen på 60m häck. Hon gjorde det fantastiskt bra och hon hade 8,18. Det är svenskt årsbästa med 2 hundradelar. Det är också bara 4 hundradelar från hennes personliga rekord. Bra jobbat Julia och ett stort GRATTIS till dig!

Julias bild är från Deca Text & Bild

Solen skiner!
2023-01-27 12:02

Vilket härligt väder vi har! Solen skiner och ger en massa el till Ymergården. 107 solpaneler är uppsatta. Panelerna smälter in fint på Ymergårdens nya tak. 

Nyheter från vår verksamhet
Friidrott, 07/02 13:15 
Friidrott, 07/02 07:55 
Friidrott, 07/02 07:52 
Friidrott, 07/02 07:49 
 
Våra huvudsponsorer
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners