SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Ymer
Skidor

Ordförandens första Vasalopp
Planerade tider i större format och utfallet i mindre.

Jag blev ordförande i Skidsektionen i våras och i höstas blev det en del jobb med förberedelser för både vårt träningsläger och Vasaloppsresan. Jag kände att det vore ju en kul grej att åka själv när jag blev så involverad. Sen fyllde jag 70 i höstas och tyckte det skulle vara kul att kunna skoja till det med "Det är ju först när man fyllt 70 som det är en prestation!".

Skämt åsido var prestationsmomentet underordnat. Det viktigaste var att bara ta det lugnt och att på så sätt vara pigg ända in i mål och inte få ont.

Tack till snälla förhållanden så blev det så och jag kunde hålla mitt snabbt ihopsnickrade tidsschema.

Jag ville inte hålla på och kolla på klockan och försöka räkna ut när jag skulle vara på kontrollerna och gå i mål, så jag skrev tiderna på skidorna och det blir ett fint minne.

 

Lycka till alla som åker i år och alla år framöver!


Hälsningar 

Bengt Sjögren 

Anmälan öppen till Vasaloppsresan 2023 - resan till Öppet Spår söndag + ev Tjejvasan syns längre ner

Anmäl dig till IK Ymers bussresa till Vasaloppet genom att betala in 1800 kr till Skidsektionen enligt nedan


Resan är fullbokad, men hör gärna av dig om du vill vara reserv.

 

Vi åker på lördag morgon 4 mars och anländer till Berga by vid 15-tiden efter fika- och lunchstopp på vägen. Vi brukar bo enkelt och gå upp tidigt söndag morgon för att ta oss med bussen till startplatsen. När alla passerat genom målportalen går resan hemåt med ankomst fram på småtimmarna. Väl utnyttjad tid till en mycket rimlig kostnad! Och då har vi inte berättat om hur kul vi brukar ha i bussen!!!

 

Alla deltagare i Vasaloppet måste vara medlemmar i en klubb ansluten till Svenska Skidförbundet. Medlemspris för resa, plats på boende och frukost på söndag morgon är 1800 kr per person. Medlemsavgift för år 2023 tillkommer. I IK Ymer kan man vara medlem i upp till tre sektioner för samma avgift. Anmälan till Vasaloppet sköter du själv men fråga gärna om du behöver hjälp.

 

Anmälan och Betalningar

Du anmäler dig genom att betala in 1800 kr till IK Ymer Skidsektionen:

Bankgiro 927-5942

Swish 1230296798

Kom ihåg att skriva vem betalningen gäller.

Vartefter betalningar kommer in uppdaterar vi namnlistan här på hemsidan under rubriken Vasaloppsresor. Maila undertecknad om du inte vill ha med ditt namn.

 

Medlemmar i andra skidklubbar

År 2023, första riktiga året efter pandemirestriktionerna, ser vi välvilligt på att ge plats för andra klubbars åkare. Priset är något högre, 1950 kr per person.

 

I god tid före resan skickar vi ut information om samlingsplats, tider, boende mm

 

Reseledare är som vanligt Stig Arvidsson.

 

Anmälningar kan även lämnas till sjogrenbengt52@gmail.com

PM för bussresan till Vasaloppet 4-5 mars

Välkommen med på IK Ymers Vasaloppsresa 2023!

Det är kul att vi är så många som åker med mycket Vasaloppserfarenhet. Ni som är nybörjare har många att få goda tips ifrån på resan.

 

Info om resan:

 

Avfärd från Volvo på Hulta lördag 4 mars kl. 07.00.

På den stora parkeringen framför anläggningen är det parkeringsförbud men vi har fått tillåtelse att parkera på personalparkeringen. Kommer du från motorvägen är det avfarten efter vanliga Volvo infarten.

Vårt första stopp är på Rattugglan i Mariestad där vi antingen köper mat eller äter egen matsäck i bussen.

Lunch blir i Vansbro där Du även där väljer om Du köper eller äter medhavd mat i bussen.

Vidare till Berga By och Vasaloppsstarten där vi hämtar ut våra nummerlappar, Kanske någon lämnar in sina skidor för vallning, där bör vi vara ca kl 15. Här stannar vi ungefär en timma.

Efter det kör bussen till de två ställen vi skall bo på.

På båda ställen finns madrasser så det du behöver ha med dig är sovsäck/kudde och täcke/sängkläder om du vill ha det.

 

Kvällsmat

Efter besöket i Berga by, inkvartering och ev vallabestyr mm går de som vill och äter en bit mat i Sälens centrum.


Några tips!

Packa i ryggsäck. Efter loppet när du skall gå till bussen är det skönt att bara ha skidor och stavar att bära, då armarna kan vara lite trötta.

Glöm inte packa ned något drickbart i ryggsäcken, det kan vara gott att ha när du byter om i Mora.

 

Vill Du bo tillsammans med någon särskild eller har önskemål om att helst bo i villan eller i skolan hör av Dig till mig så försöker jag fixa det i möjligaste mån. I villan finns katt som info för allergiker. Skulle du vara kattallergiker hör av dig så jag inte placerar dig där.

 

Jag vill redan nu uppmana er om ni skulle bryta Vasaloppet att omgående höra av Er till Era anhöriga, gärna till mig också. Många följer oss på nätet och de blir oroliga om de inte ser våra passeringar.

 

Efter loppet står bussen på Tingnäs, dvs samma ställe som senaste åren. Tingnäs ligger på höger sidan om målet i färdriktningen. Gå över stora vägen och sen vänster utefter Siljan så ser du parkeringar där.

 

Nu är det bara att finputsa träningen och vila sig i form de sista dagarna! Själv skall jag åka Vasaloppet 30 på fredag, älskar komma till Mora och få uppleva stämningen där. Jag åker inte Vasaloppet själv, men självklart åker jag med upp och tittar och ser fram emot att träffa er och få uppleva allt kring Vasaloppet.

 

Undrar Du över något är det bara att ringa mig!

 

Varmt välkomna med!

Ymerhälsningar

Stig Arvidsson

0705 241943

 

stig241943@telia.com

Bussresan till Öppet Spår söndag 2023, blir ihop med Hestra IF!

Vi har valt att inte genomföra en egen resa till Öppet Spår utan hänger på Hestra IF:s resa.

Ursprunglig text:

Vi fortsätter med vår traditionella bussresa till Vasaloppet och planerar även en resa till Tjejvasan + Öppet spår söndag (klassisk stil).

 

Grovplanen är uppresa på lördag, Öppet Spår söndag och hemresa på måndag.

Om någon vill köra Tjejvasan får vi åka fredag istället och hem på söndagkvällen.

 

Lämna din intresseanmälan här nedan så får vi se om vi får ihop till gemensam transport i minibussar eller större buss. Du kan även anmäla att du vill åka med som "turist" och får då plats i turordning om det inte blir fullbokat med åkare.

 

Fråga gärna mig, Bengt Sjögren, telefon 0703-226016. Jag tänker nämligen åka mitt allra första Vasalopp i Öppet Spår 2023. Därför åker jag även med på IK Ymers träningsresa till Norge under Trettonhelgen 2023.

 

Klicka här för att komma till länken med Intresseanmälan för Öppet spår

 

Klicka här för att komma till info om träningsresan till Norge.

 

 

Resa till Vasaloppet 4-5 mars 2023
Vasaloppsstarten 2022. Foto Stig Arvidsson

Häng med på IK Ymers bussresa till Vasaloppet 2023 - endast 1800 kr

 

Vi åker på lördag morgon 4 mars och anländer till Berga by vid 15-tiden efter fika- och lunchstopp på vägen. Vi brukar bo enkelt och gå upp tidigt söndag morgon för att ta oss med bussen till startplatsen. När alla passerat genom målportalen går resan hemåt med ankomst fram på småtimmarna. Väl utnyttjad tid till en mycket rimlig kostnad! Och då har vi inte berättat om hur kul vi brukar ha i bussen!!!

 

Lämna gärna din intresseanmälan omgående via länken längst ner. Anmälan till Vasaloppet sköter du själv men fråga gärna om du behöver hjälp. Alla deltagare i Vasaloppet och Tjejvasans tävlingsklass måste vara medlemmar i en klubb ansluten till Svenska Skidförbundet. Medlemspris för resa, plats på boende och frukost på söndag morgon är 1800 kr per person. Medlemsavgift för år 2023 tillkommer. Nya vänner får du på köpet!

 

Vi har 48 platser i bussen och går i turordning efter Intresseanmälan. Du kan även anmäla att du vill åka med som "turist" och får då plats i turordning om det inte blir fullbokat med åkare.

 

Reseledare är som vanligt Stig Arvidsson.

 

Klicka här för länk till Intresseanmälan

 

Intresseanmälningar kan även lämnas till sjogrenbengt52@gmail.com

 
Våra huvudsponsorer
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners