SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Ymer
Skidor

Det hundrade Vasaloppet - ett jobbigt dagsverke

Fler bilder (+24) >>

Så är årets vintervecka i Vasaloppsspåren tillända. Vi hade som vanligt en välfylld buss till Vasaloppet med uppfärd lördag morgon och hemfärd vid 22-tiden på söndagskvällen. Det är svårt att beskriva det unika i ett Vasalopp men titta gärna på bildsvepet.

 

Vi ses nästa år, hälsar reseledare Stig och ordförande Bengt

Hej alla glada skidåkare!

Välkommen med på IK Ymers Vasaloppsresa 2024! Snart är det dags. Det skall bli härligt att få träffa er! Det är kul att vi är så många som åker med mycket Vasaloppserfarenhet. Ni som är nybörjare har många att få goda tips ifrån på resan. Resinformationen kommer här nedan, men först:

Vi har i skrivande stund 3 sovplatser lediga och 6 bussplatser. Deltagarlista finns på hemsidan www.ikymer.se , klicka på Skidor och Vasaloppsresor.

Info om resan:

Avfärd från Volvo på Hulta lördag 2 mars kl. 07.00.  På den stora parkeringen framför anläggningen är det parkeringsförbud men vi har fått tillåtelse att parkera på personalparkeringen. Kommer du från motorvägen är det infarten efter vanliga Volvo-infarten.

Vårt första stopp är på Rattugglan i Mariestad där vi antingen köper mat eller äter egen matsäck i bussen.

Lunch blir i Vansbro där Du även där väljer om Du köper eller äter medhavd mat i bussen.

Vidare till Berga By och Vasaloppsstarten där vi hämtar ut våra nummerlappar, kanske någon lämnar in sina skidor för vallning, där bör vi vara ca kl 15. Här stannar vi ungefär en timmaä.

Efter det kör bussen till de två ställen vi skall bo på.

Dels Sälens skola och en privatvilla i utkanten av Sälen.

På båda ställen finns madrasser så det du behöver ha med dig är sovsäck/sängkläder.

Vill Du bo tillsammans med någon särskild eller har önskemål om att helst bo i villan eller i skolan hör av Dig till mig så försöker jag fixa det i möjligaste mån. I villan finns katt som info för allergiker. Skulle du vara kattallergiker hör av dig så jag inte placerar dig där.

Jag vill redan nu uppmana er om ni skulle bryta Vasaloppet att omgående höra av Er till Era anhöriga, gärna till mig också. Många följer oss på nätet och de blir oroliga om de inte ser våra passeringar.

Efter loppet står bussen på samma ställe som senaste åren på Tingsnäs. Tingsnäs ligger på höger sidan om målet i färdriktningen. Gå över vägen och sen till vänster så ser du parkeringar där.

Nu är det bara att finputsa träningen och vila sig i form de sista dagarna! Själv skall jag åka upp till Vasaloppet 30 på torsdag ska inte åka själv men är med som supporter.

Jag åker inte Vasaloppet 90 heller utan står och väntar på er  i Mora. Men först ser jag fram emot att träffa er och få uppleva allt kring Vasaloppet.

Undrar Du över något är det bara att ringa mig!

Varmt välkomna med!

Ymerhälsningar

Stig Arvidsson

0705 241943 

Vasaloppet 2024
Berga By - nu är det dags! Foto Stig Arvidsson

Häng med på IK Ymers bussresa till Vasaloppet 2024 – Det 100:e Vasaloppet Medlemspris endast 1850 kr

 

Vi åker från Borås lördag morgon 2 mars och anländer till Berga by vid 15-tiden efter fika- och lunchstopp på vägen. Vi bor enkelt och går upp tidigt söndag morgon för att ta oss med bussen till startplatsen. När alla passerat genom målportalen går resan hemåt med ankomst fram på småtimmarna. Väl utnyttjad tid till en mycket rimlig kostnad! Och då har vi inte berättat om hur kul vi brukar ha i bussen!!!

 

Kostnad för resa, plats på boende och frukost på söndag morgon är 1850 kr per person. Anmälan till Vasaloppet sköter du själv men fråga gärna om du behöver hjälp. Det 100:e Vasaloppet är fulltecknat men man kan ju köpa platser i andra hand. Fråga oss eller någon som är van Vasaloppsåkare.

 

Anmälan och Betalningar

Du anmäler dig genom att betala in 1850 kr till IK Ymer Skidsektionen:

Bankgiro 927-5942

Swish 1230296798

Kom ihåg att skriva vem betalningen gäller.

Vartefter betalningar kommer in uppdaterar vi namnlistan på hemsidan www.ikymer.se under rubriken Vasaloppsresor. E-posta undertecknad om du inte vill ha med ditt namn.

 

Inte betala förrän du vet om du får startplats? Det förstår vi så boka då en plats i bussen genom att e-posta Bengt Sjögren enligt nedan.

 

Först till kvarn - Vill du åka med som turist för att se loppet "live"?

Vi har 48 platser i bussen och går i turordning efter Anmälan. Du kan även anmäla att du vill åka med som "turist" och får då plats i turordning om det inte blir fullbokat med åkare.

 

I god tid före resan skickar vi ut information om samlingsplats, tider, boende mm

Reseledare är som vanligt Stig Arvidsson.

 

Hälsningar

Bengt Sjögren, ordf Ymer Skidor

0703-226016

sjogrenbengt52@gmail.com

Anmälda till Vasaloppsbussen 2024, per 2024-02-28

Dessa deltagare har jag noterat som anmälda till bussresan 2024. Efter justering har vi nu 3 lediga sovplatser och 6 lediga stolar i bussen. Hälsningar Bengt

 

Anton Hermansson David Tenenbaum Markus Fridén Annika Sedvall Mattias Gustavsson
Frida Helin Jenny Johansson Staffan Berg lämnat återbud Jörgen Ivarsson Kåre Öhrstig
Lars Claesson Mari Gyström Olle Jönsson Johan Andersson Gustav Jönsson
Peter Täreby Calle Holmgren Daniel Ulfheden Torkel Gustavsson Anton Molarin
Magnus Täreby Erika Elmengård Åke Johansson David Johansson Axel Ramhult
Maria Seiver Mattias Svenning Hans Dahlgren Viktor Jobrant Christine Jaredsson
Sara Vallentin Ludvig Ramhult Henrik Klerfors Martin Johansson Magnus Samuelsson
Giesela Dickér Johan Åsedahl lämnat återbud Mats Öhrstig    
Bengt Sjögren (ej uppresan) Simon Hultmark     /41
  Julia Bremer* Christian Bremer* Andreas Johansson* * sovplats o frukost
 
Våra huvudsponsorer
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners