SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Ymer
Skidor

Välkommen till Ymer Skidor
En fin dag på Råsseredsmossen (Foto Carina Lindberg)

IK Ymer skidor är en sektion i Idrottsklubben Ymer. Verksamheten är förlagd till Ymergården i Brämhult där även klubbens kansli finns. Vi älskar längdåkning i alla former men mest av allt den där perfekta turen med strålande sol, några minusgrader och fina spår. Vissa dagar skyndar vi oss runt för att få upp eller bibehålla "flåset” och andra dagar tar vi med termos och smörgås eller bara en apelsin. En dag med flera generationer i samma spår är lön för mödan.

 

Vi sköter spåren Snökulla Ängar (Sörbovägen) och 5 km-slingan över Råsseredsmossen

När vi fått tillräckligt med natursnö och väderprognosen ser bra ut hastar några av våra idella spårmakare ut och drar upp spåren. 

Lite snö =  Spåret vid Snökulla Ängar (Sörbovägen).

Mer snö = Spåret från Snökulla Ängar över Råsseredsmossen (5 km).

Ännu mer snö och bra prognos = Spåret från Ymergården till Snökulla Ängar (5 km).

Spårkartor och aktuell spårstatus får man på hemsidan www.skidspar.se, sök Ymergården.

Direktlänk till våra spår: https://www.skidspar.se/vastra-gotaland/boras/ymergarden

 

Pool för spårmakare

Vi håller på att bilda en pool för er som tycker det är kul att lära sig dra upp spåren. Hör av dig till någon i styrelsen eller någon annan du känner.

Se Spårsidan för mer information.

 

Arrangemang – resor

Trettonhelgen 2023 åkte vi i egen regi till Skeikampen i Norge. Information om kommande resor läggs ut när det blir aktuellt Träningsresa till Norge

 

Vasaloppet

Vi fortsätter med vår traditionella bussresa till Vasaloppet och planerar även för en resa till Öppet spår/Klassiskt. Anmälan och information finner du ovan under rubriken Vasaloppsresor

 

Alla aktiviteter, små och stora, med eller utan skidor under fötterna kommer att presenteras här på hemsidan och på vår Facebook-sida IK Ymer Skidor och på Instagramkontot ik_ymer_skidor.

 

Vi ser fram emot att träffas

IK Ymer Skidor

Sektionsstyrelsen

PM för Vasaloppsresan 2-3 mars
2024-02-28 16:53

Hej alla glada skidåkare!

Välkommen med på IK Ymers Vasaloppsresa 2024! Snart är det dags. Det skall bli härligt att få träffa er! Det är kul att vi är så många som åker med mycket Vasaloppserfarenhet. Ni som är nybörjare har många att få goda tips ifrån på resan. Resinformationen kommer här nedan, men först:

Vi har i skrivande stund 3 sovplatser lediga och 6 bussplatser. Deltagarlista finns på hemsidan www.ikymer.se , klicka på Skidor och välj Vasaloppsresor.

Info om resan:

Avfärd från Volvo på Hulta lördag 2 mars kl. 07.00.  På den stora parkeringen framför anläggningen är det parkeringsförbud men vi har fått tillåtelse att parkera på personalparkeringen. Kommer du från motorvägen är det infarten efter vanliga Volvo-infarten.

Vårt första stopp är på Rattugglan i Mariestad där vi antingen köper mat eller äter egen matsäck i bussen.

Lunch blir i Vansbro där Du även där väljer om Du köper eller äter medhavd mat i bussen.

Vidare till Berga By och Vasaloppsstarten där vi hämtar ut våra nummerlappar, kanske någon lämnar in sina skidor för vallning, där bör vi vara ca kl 15. Här stannar vi ungefär en timma.

Efter det kör bussen till de två ställen vi skall bo på.

Dels Sälens skola och en privatvilla i utkanten av Sälen.

På båda ställen finns madrasser så det du behöver ha med dig är sovsäck/sängkläder.

Vill Du bo tillsammans med någon särskild eller har önskemål om att helst bo i villan eller i skolan hör av Dig till mig så försöker jag fixa det i möjligaste mån. I villan finns katt som info för allergiker. Skulle du vara kattallergiker hör av dig så jag inte placerar dig där.

Jag vill redan nu uppmana er om ni skulle bryta Vasaloppet att omgående höra av Er till Era anhöriga, gärna till mig också. Många följer oss på nätet och de blir oroliga om de inte ser våra passeringar.

Efter loppet står bussen på samma ställe som senaste åren på Tingsnäs. Tingsnäs ligger på höger sidan om målet i färdriktningen. Gå över vägen och sen till vänster så ser du parkeringar där.

Nu är det bara att finputsa träningen och vila sig i form de sista dagarna! Själv skall jag åka upp till Vasaloppet 30 på torsdag ska inte åka själv men är med som supporter.

Jag åker inte Vasaloppet 90 heller utan står och väntar på er  i Mora. Men först ser jag fram emot att träffa er och få uppleva allt kring Vasaloppet.

Undrar Du över något är det bara att ringa mig!

Varmt välkomna med!

Ymerhälsningar

Stig Arvidsson

0705 241943 

Snösamlaren på Snökulla Ängar feat. Dag Henriksson
2022-11-12 20:57

Det är många steg för att få till bra skidspår på natursnön på Snökulla Ängar.

Vad tycks om namnet förresten? Snökulla är ju gården där bröderna Henriksson växte upp och som nu innehas av Johan med familj. Och Ängarna tillhör gården = Snökulla Ängar

I videon är det Dag som stannar till och minskar bredden för att klara en smalare passage.

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
Sektioner, 08/07 12:31 
Sektioner, 05/07 10:35 
Sektioner, 18/06 18:15 
Sektioner, 18/06 17:54 
 
Våra huvudsponsorer
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners