SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Ymer
Skidor

Välkommen till Ymer Skidor
En fin dag på Råsseredsmossen (Foto Carina Lindberg)

IK Ymer skidor är en sektion i Idrottsklubben Ymer. Verksamheten är förlagd till Ymergården i Brämhult där även klubbens kansli finns. Vi älskar längdåkning i alla former men mest av allt den där perfekta turen med strålande sol, några minusgrader och fina spår. Vissa dagar skyndar vi oss runt för att få upp eller bibehålla "flåset” och andra dagar tar vi med termos och smörgås eller bara en apelsin. En dag med flera generationer i samma spår är lön för mödan.

 

Vi sköter spåren Snökulla Ängar (Sörbovägen) och 5 km-slingan över Råsseredsmossen

När vi fått tillräckligt med natursnö och väderprognosen ser bra ut hastar några av våra idella spårmakare ut och drar upp spåren. 

Lite snö =  Spåret vid Snökulla Ängar (Sörbovägen).

Mer snö = Spåret från Snökulla Ängar över Råsseredsmossen (5 km).

Ännu mer snö och bra prognos = Spåret från Ymergården till Snökulla Ängar (5 km).

Spårkartor och aktuell spårstatus får man på hemsidan www.skidspar.se, sök Ymergården.

Direktlänk till våra spår: https://www.skidspar.se/vastra-gotaland/boras/ymergarden

 

Pool för spårmakare

Vi håller på att bilda en pool för er som tycker det är kul att lära sig dra upp spåren. Vi tänker oss två grupper enligt nedan men man kan givetvis ta ansvar för både skotern och spårdragningen om man föredrar det.

Grupp Skotern: Ta fram och göra iordning skotern och spårsläden. En fördel att vara praktiskt lagd och med hyfsade muskler.

Grupp Spåren: Köra den iordningsställda skotern med släde till spårområdena, lasta om och först dra spårsamlaren och sen dra själva spårsläden.

Se Spårsidan för mer information.

 

Arrangemang – resor

Trettonhelgen 2023 åker vi i egen regi till Lillehammerområdet i Norge. Anmälan och information finner du ovan under rubriken Träningsresa till Norge

 

Vasaloppet

Vi fortsätter med vår traditionella bussresa till Vasaloppet och planerar även för en resa till Öppet spår/Klassiskt. Anmälan och information finner du ovan under rubriken Vasaloppsresor

 

Alla aktiviteter, små och stora, med eller utan skidor under fötterna kommer att presenteras här på hemsidan och på vår Facebook-sida IK Ymer Skidor och på Instagramkontot ikymer_skidor.

 

Vi ser fram emot att träffas

IK Ymer Skidor

Sektionsstyrelsen

Snösamlaren på Snökulla Ängar feat. Dag Henriksson
2022-11-12 20:57

Det är många steg för att få till bra skidspår på natursnön på Snökulla Ängar.

Vad tycks om namnet förresten? Snökulla är ju gården där bröderna Henriksson växte upp och som nu innehas av Johan med familj. Och Ängarna tillhör gården = Snökulla Ängar

I videon är det Dag som stannar till och minskar bredden för att klara en smalare passage.

Spårröjning del 2
2022-09-11 18:14

Tack för senast till dem som var med och röjde Råsseredsspåren förra lördagen.


Ni som inte hade möjlighet får nu en ny chans när vi kommande lördag, 17 september, upprepar det vinnande konceptet:

 

SAMLING på vändplatsen vid korsningen Hybergsvägen/Sörbovägen.
Tag gärna med spade och/eller skyffel och den som har sekatör eller busksax kan få användning av den. Vid samlingsplatsen kollar vi behov och tillgång och kanske lämnar en del i bilarna.

Tid: kl 9-12 och skidsektionen bjuder på fika efteråt.

Jag ser fram emot att träffa så många skidentusiaster som möjligt. Det är väl min chans nu när vi inte har skidor under fötterna. När skidorna kommer på blir det nog mest "Ur spår!" jag får höra. Det är inte nödvändigt med föranmälan men om du vill så gör du det till sjogrenbengt52@gmail.com

Väl mött i vår favoritmiljö!

Hälsningar
Bengt Sjögren, nybliven ordförande i skidsektionen
0703-226016

Skidspårsröjning
2022-08-29 18:19

Hej alla skidintresserade!

Nu på lördag 3 september är det dags för årets första SPÅRRÖJNING.
Vi koncentrerar oss på Råsseredsslingan som börjar och slutar vid Sörbovägen och vi samlas på vändplatsen vid korsningen Hybergsvägen/Sörbovägen.

Tid: kl 9-12 och skidsektionen bjuder på fika efteråt.

 

Om du har egen sekatör, busksax och/eller spade som du tror kan komma till användning så är det jättebra om du tar med det. Klä dig efter vädret och med lämpliga skor/stövlar.

Jag hoppas på stort deltagande i denna min första medlemsaktivitet som ny ordförande i skidsektionen. Det är inte nödvändigt med föranmälan men om du vill så gör du det till sjogrenbengt52@gmail.com

Väl mött i vår favoritmiljö!

Hälsningar
Bengt Sjögren
0703-226016

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
Sektioner, 27/01 12:02 
Sektioner, 12/01 09:58 
Sektioner, 12/01 09:49 
Sektioner, 12/01 09:44 
 
Våra huvudsponsorer
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners