SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Ymer

 

Gå in på flikarna Tjänsterna, Lokalerna, Priser/bokning och Hitta oss för att läsa om vad vi kan erbjuda.

 

 

Kontaktuppgifter

 

Ymergården konferens
Ymergården,
507 90 Brämhult
tel.  0736-557029 Karin Alm
info@ymerkonferens.se

Idrottklubben Ymer kansli
Ymergården, Jutabo
tel. 033-248924

info@ikymer.se

 

 

 

Ymer Konferens - Aktiviteter med närhet till naturen
 
2023-09-25 10:44
Ladda album (+6 bilder) >>

Här kommer några bilder från Lång-DM i orientering. Det var en lyckad tävling med 493 i startlistan. Det var nöjda tävlanden i den kuperade och krävande Ymerterrängen.

Text och foto: Bengt-Åke Svensson

Lång-DM i orientering
2023-09-22 10:03

På söndag den 24 september är det Lång-DM i orientering i Ymerterrängen.  Arenan är på Borås Skidstadion. Vill ni göra en direktanmälan till öppna klasser, inskolning och U-klasser så går det att göra på tävlingsdagen kl 09.30-11.00. Det är ca 400 anmälda hittills.

Om du vill komma och titta på hur en orienteringstävling går till så är första start klockan 10.00. Det finns servering på arenan.

Varmt välkomna!

OBS! Det är ingen tipspromenad på Ymergården den 24 septemberg.

Ymers "gymnasieidrotter"
2023-09-19 08:02

Om du är friidrottare eller discgolfare och går i år 9 nu och skall söka till gymnasiet så kan du söka till idrottsgymnasiet. Då tränar du på skoltid på morgonen på måndagar, onsdagar och fredagar om du börjar på NIU, den nationella idrottsutbildningen. Du har också lektioner i tränings- och tävlingslära. Du får betyg i ämnet specialidrott. 

Om du vill träna en eller två gånger på morgonen så kan du söka till LIU, lokal idrottsutbildning.

Friidrotten har varit igång med NIU under många år nu och till hösten 2024 kommer alltså discgolfen också igång, jättekul! Discgolfen har haft LIU under några år men får alltså nu också NIU-status. Om det är något ni undrar över så kontakta gärna mig Carina Lindberg carina.lindberg@ikymer.se så hjälper jag er vidare. Ni kan också gå in och läsa mer på

https://borasgymnasier.se/utbildningsformer/niu-och-liu

 

På de två första bilderna ser ni de sju aktiva som går på friidrottsgymnasiet och som alltså kan göra en rejäl satsning på sin idrott. 

Ymer moutainbikeorientering!
2023-09-18 12:59

SM MTBO långdistans i Mölndal.

 

Fina prestationer av Ymerungdomar.

 

Hugo Hallberg tog en 2a plats i H16 (12km) Simon Hallberg tog en 3e plats i H14 (7km)

 

David Hallberg tog sig i mål i H45 (18km)

 

Terrängen var utmanande. Orienteringen intensiv med många små och halvsmå stigar samt en del större motionsspår.

Cyklingen var teknisk med en bitvis stark kupering och trixiga branta stigar.

På det hela taget väldigt rolig MTBO som krävde mycket god cykelteknik, kondition och förmåga att orientera i hög fart.

 

Bra jobbat Hallbergarna!!!

 

Text och bilder är hämtat från Ymer orienterings fb.

2023-09-18 12:54
Helgen för Ymer frisbee

Då kan vi summera helgens tävlingar för Ymer frisbee. Det blev en hel del ymerframgångar 😊. Nationella touren först: Lukas höll undan idag och tog därmed årets tredje NT-seger i juniorklassen. Det innebär maxpoäng och en odiskutabel totalseger av touren. Grattis! Lukas berättar att detta var ett av säsongens stora mål och att han är mest nöjd med den sista deltävlingen. I openklassen var fyra olika Ymergrabbar med och högg om pallplatserna: Linus A, Pelle, Dennis och Albin. Till slut var Linus starkast och kammade hem andraplatsen efter att ha besegrat multiple svenske mästaren Swärd i särspel. Grattis! Linus lyfter fram stabiliteten som nyckeln till helgens stora framgång. De tre övriga nyss nämnda grabbarna delade broderligt på femteplatsen. En minst sagt habil ymerinsats!Stort grattis till Dennis också: Även han lade beslag på totalsegern av touren. En helt ok säsong för herr Augustsson får man säga..? 🤪

På Ale Discgolfcenter blev det också en pallplats, vid Swedish Amateur Championship. Pallplaceringen var dessutom den högsta: Louise stod för en kanoninsats i helgen och stod som stolt vinnare i FA2 efter fyra rundor. Bravo! Bröderna Håkansson spurtade finfint idag och var till slut båda ett ynka kast från prispallen i högsta amatörklassen MA1. Till sist tål att nämnas att Linus C fick avsluta MVP Open med en finfin runda. Såklart surt att vara så nära en USDGC-plats, men ändå bra att avsluta så starkt. Helgens summering leder, inte oväntat, fram till: Heja Ymer!!

Foton från: Terje Thorstensson, Olle Backendal och Fredrick Johansson.

Text och foton är hämtat från Ymer frisbees fb

Arbetsdag på Ymergården
2023-09-18 12:42
Arbetsdag på Ymergården.

Ett stort, stort TACK till Anette, Agata (som tyvärr inte kom med på bild), Lina, Peter, Cissi och Tommy för allt arbete som ni lade ner igår på Ymergården. Det blev rensat i land och det blev jobb på Jätten Ymers Stig. Härligt!!!

Ymerboxare på Sydsvenska mästerksapen
2023-09-18 11:41

I helgen var det Sydsvenska mästerskapen i boxning i Lund. IK Ymer boxning blev näst bästa klubb av de 32 klubbarna som deltog. Ymer hade nio boxare med. Det blev fem guld och två silver. Guld och mästare blev Jamie Blom, Casper Lindahl, Karl Winroth, Liam Wingborn och Mohammad Rasoul. Silver tog Faris Mohamed och Cristiano Chávez. 

Bra jobbat alla boxare!!!

Text och bild är hämtat från Tage Isaksson fb

Jätten Ymers Stig
2023-09-14 11:43

Har ni sett några fotspår uppsatta i Ymerterrängen? Då har ni hittat "JÄTTEN YMERS STIG". Här kommer vi att göra en aktivitetsbana för yngre barn. Man kommer att få lite uppdrag medan man går stigen. Vi kommer att sätta upp några stationer i höst och sedan kommer vi att fortsätta till våren att göra fler stationer. Vi har röjt en del sly för att man skall komma fram på sina ställe. En station har vi börjat med och det är spelet tre-i-rad. 

2023-09-14 11:21

Här jobbar två eldsjälar i Ymers skidsektion, Dag Henriksson och Ingemar Henriksson. Nu skall de serva skidsektionens betesputs. Sedan skall betesputsen köras på Snökulla ängar så att det går lättare att göra fina skidspår i vinter. Heja Dag och Ingemar!

2023-09-14 11:10

Onsdagen den 13 september hade Föreningsstyrelsen i IK Ymer styrelsemöte. Det var 17 deltagare på mötet, fantastiskt. Tack till RF/SISU´s representanter Agneta Johansson och Martina Ehnar som förgyllde vår kväll med matnyttig information om bl.a. lärgrupper, pengastöd att söka, idrottsskola och paraidrott. 

Nästa möte är ett VU-möte den 12 oktober och nästa föreningsstyrelsemöte är den 22 november. 

Röjning av skidspåren
2023-09-13 10:30

I lördags var det en skidspårsröjardag. Vilken fin dag det blev. Heja er som ställde upp och hjälpte till!

Gunnel Svensson tog brons på Veteran-SM
2023-09-11 14:09

I helgen har Veteran-SM avgjorts i den svårorienterade vildmarksterrängen i Tiveden. Ymer ställde upp med 6 st löpare och Gunnel fick med sig en bronsmedalj hem till Sparsör. Tävlingen avgjordes precis söder om Tivedens nationalpark där terrängen består av småkuperad till större delen tallskog med nästan inga stigar vilket gör att det blir extremt svårorienterat, vilket de 1750 deltagarna på t.ex. medeldistansen fick erfara. Sprintdistansen avgjordes på fredagseftermiddagen i Askersunds stadskärna där 904 orienterare deltog, en av de större sprintorienteringarna i år. Flera bra placeringar fick Ymeriterna med sig hem.

 

                                                 Sprint    Medel    Lång

D80  Gunnel Svensson             4            6            3

H80  Bengt-Åke Svensson       15          9           13

D80  Britt Rangert                     8           10          

H70  Anders Kumlin                48           90         62

H50  Örjan Skatt                                      93

H60  Bertil Pettersson                                         32

 

Text och bild: Bengt-Åke Svensson

DM i orientering
2023-09-07 08:58

I helgen var det DM i orientering i Tranemo vid gården Valhyltan med 458 deltagare. I medeldistansen erövrade Ymer ett DM-tecken då Bengt-Åke Svensson tog sitt första individuella DM-tecken i klassen H80 efter 67 års försök! Ymer tog också en fjärdeplats i D150. Det var Jenny Johansson, Ulrika Ljung och Martina Lindberg som ingick i laget.

Bilderna är hämtade från IK Ymer orienteringssektions fb. 

Finnkampen i friidrott
2023-09-07 08:45

Vill ni veta hur det gick för våra Ymeriter på Finnkampen? Det gick mycket bra.! Sophie Reid hade femte bästa årsbästat i trekampen innan start men när grenarna var gjorde slutade hon tvåa och slog alla de tre finskorna. Sophie hade 162 i höjd, 13.67 i kulstötning och 14,30 på 100m häck. Tiden på häcken var personligt rekord.

Johanna Alvarsson sprang svensk stafett (100m, 200m, 300m och 400m) i K35-klassen. Johanna sprang 200m-sträckan. Laget slog svenskt rekord!

Fantastiskt bra jobbat Sophie och Johanna!

Bilden på stafett-lagen är tagen av Jens Lindkvist.

Motionsdamerna
2023-09-07 08:43
Ladda album (+7 bilder) >>

Varje onsdag klockan 10.00 träffas Ymers motionsdamer och värmer upp inför ett träningspass med antingen promenad, stavgång eller joggning. Efteråt är det dusch och sedan fika i Storstugan. Det finns plats för fler. Kom gärna och testa! Heja Ymers motionsdamer!!!

2023-09-07 08:33

Onsdagsvandrarnas senaste vandring hade Torbjörn Claesson förlagt till Dalstorp där 11 st vandrare gick 7,40 km runt Dalstorpssjön på en vandringsled med mycket spångar och hängbroar, över Jälmån. Nästa veckas vandring startar vid Almenäsvägen. 

Text och bilder: Bengt-Åke Svensson

 

 

 

Ymeriter till Finnkampen
2023-08-31 10:08

I helgen går Finnkampen i friidrott på Stockholms Stadion. Ymers Sophie Reid representerar Sverige i trekampen som går på lördag eftermiddag. I trekampen ingår höjdhopp, 100m häck och kulstötning. Johanna Alvarsson kommer att delta i veteranlaget på 4x100m under Finnkampen.

Tränaren Carina Lindberg är uttagen som coach för sprint/häck-deltagarna.

Heja Sverige!!! Hyvä Routsi!!!

Borås Wall of Fame
2023-08-29 11:52

Peter Häggström Lindecrantz har blivit invald i Boråsidrottens Wall of fame. Peter är den 43:e idrottaren som tar plats på väggen. Alla tavlor på idrottarna finns i foajén i Boråshallen. Det finns fyra Ymeriter på väggen sedan tidigare: Thure Ahlqvist boxning, Harry Snell cykel, Ulla-Britt Wieslander-Rosberg friidrott samt Meeri Bodelid skidor, cykel, friidrott.

Peter Häggström Lindecrantz deltog i OS 2000 i längdhopp. Peter tog 6 SM-guld och han var den andre svensk som hoppade över 8 meter i längdhopp. Hans personliga rekord lyder på 8.07. Peter sprang också 100m på 10,30.

Stort, stort GRATTIS Peter för att du nu finns på tavla på Borås Wall of Fame! Så välförtjänt!

Bild 1: Peter hade med sig sin 10-åriga son Karl i Boråshallen. Foto: Carina Lindberg

Bild 2: Tommy Olsson är ordförande i Borås Idrottshistoriska Sällskap, här tillsammans med Peter. Foto: Håkan Säwemark

Bild 3: Borås Wall of Fame. Foto: Håkan Säwemark

4 veteran-SM-guld till Ymer!
2023-08-21 12:59

Veteran-SM i friidrott gick av stapeln på Slottsskogsvallen i Göteborg 11-13 augusti. Det blev 4 guld till Ymers friidrottare.

Johanna Alvarsson, tävlandes i K35, tog guldet på 100m med tiden 13,67. Tommy Josefsson, i M70, sprang hem guldet på 2000 meter hinder med tiden 9.53,68.  Tage Isaksson, M75, tog  guld i diskus på 27.58 och i viktkastningen på 13.56.

Bra jobbat alla Ymeriter som deltog på Veteran-SM!

SM-brons och JSM-guld till Sophie!
2023-08-21 12:42

SM i friidrott gick i Söderhamn helgen 28-30 juli. Sophie tog en fin bronsmedalj i sjukampen. 

Resultaten var 14,47 på 100 meter häck (-1,7), 1.59 i höjd, 13.02 i kula, 26,26 på 200m, 523 i längd, 41.57 i spjut och 2.31,88 på 800m. Poängen blev 5130.

 

JSM i friidrott gick i Helsingborg helgen 11-13 augusti. Där slog Sophie till med nytt klubbrekord i spjut med ett kast på 47.43 och med det kastet vann hon hela K22-klassen!!!

 

Bra jobbat Sophie, stort GRATTIS!

 

Fotot från JSM är taget av Deca Text & Bild

Silvermedalj till Gunnel på Veteran-VM!!!
2023-08-21 12:25

Ymeriten Gunnel Svensson tog en silvermedalj på långdistansen vid Veteran-VM i orientering i Slovakien i klassen D80. Tävlingen gick väster om staden Kosice i östra Slovakien och samlade 2734 orienterare från 44 länder. Stort, stort GRATTIS till Gunnel! Fantastiskt bra jobbat!

Foto: Bengt-Åke Svensson

 

EM-guld i par till Linus och Josef!
2023-08-21 12:08

Det spelades en dubbeltävling vid EM i discgolf i Tallinn också och denna tävling vanns av ymeriterna Linus Carlsson och Josef Berg. Helt fantastiskt! Stort GRATTIS!!! 

EM-guld till Dennis!
2023-08-21 11:54
EM-GUUULD till Dennis Augustsson, till Ymer Frisbee och till Sverige! Första EM-guldet i MPO för Sverige sedan 2010! Och vilket guld sedan. En segermarginal med 10 kast är inget annat än en kross av motståndet. Detta är fullständigt enastående! Förbundskapten Christer Christiansson säger: ”Fantastisk stabil och cool kille som var i sin zon och brydde sig inte om vad motståndare eller publik gjorde. Han såg till att ha roligt på banan och det var nog nyckeln till framgång. Kan också lägga till att han gör det enkelt för sig. Han säger till sig själv vad och hur han skall kasta och så gör han det bara. Mer värdig vinnare än Dennis finns det inte denna tävlingen.”
Ymer Frisbee hade tre representanter på EM. Linus Carlsson kom på plats 11 och Josef Berg  kom på plats 21. HEJA YMER!!!
Foto: Jens Fröjdlund
Text och bild från Ymer frisbee facebook.
Trevlig sommar!
2023-07-13 08:54

Vi önskar er alla en riktigt trevlig, vilsam och rolig sommar! 
Kansliet på Ymergården är helt stängt mellan 24 juli-11 augusti. Vill ni komma och hälsa på oss på Ymergården övriga tider så ring innan på tel 073-360 16 68 så att vi säkert är på plats.

Omklädningsrummen är öppna varje dag 08.00-20.00.

Ebba Åhman på JEM i friidrott
2023-07-13 08:50

I morgon, fredagen den 14 juli, springer Ymeriten Ebba Åhman försök på 400 meter häck på Junior-EM i friidrott som hålls i Esbo, Finland. 

Lycka till Ebba!

Foto: Deca Text & Bild

Swedish Open i Discolf
2023-06-27 11:58

Kom och titta på discgolf i världsklass på Ymergårdens discgolfcenter! Det är ett riktigt högklassigt startfält i både herr- och damklassen, bl.a. kommer den sexfaldiga världsmästaren Paul Mc Beth och europamästaren Niklas Anttila till start. Många av Ymers egna discgolfspelare kommer också att vara med. Tävlingen håller på fredag 30 juni, lördag 1 juli och söndag 2 juli mellan 9.00-18.00. Självklart är Ymergårdens servering öppen med grill och god fika mm. 
Varmt välkomna alla!

Arbetskvällar på Ymergården
2023-06-15 12:56

Tisdagen den 20 juni klockan 18.00-21.00 och Onsdagen den 21 juni klockan 18.00-21.00 kommer vi att ha arbetskvällar på Ymergården. Vi kommer rensa, kratta, köra trimmer, tvätta fönster, slänga skräp + en massa andra saker. Kan DU hjälpa till i någon timma? Ta med dig arbetshandskar och gärna något arbetsredskap som du kan använda. Stort, stort TACK i förväg!

Onsdagsvandrarna=Lär känna din hembygd
2023-06-15 11:51
Ladda album (+6 bilder) >>

Säsongavslutningen onsdagen den 14 juni för vandrar ruppen ”Lär Känna Din Hembygd” blev en nostalgivandring för oss 12 st vandrare över 3.5 km med Sören Garphammar, där vi försökte minnas hur Ymers första elljusspår på 1.7 km gick. Med oss hade vi Brämhultskännaren och hembygdsforskaren Anders Kumlin som bl.a. berättade om alla hus som funnits runt Ymergården, vi fick också lite historier från O-ringen 1986 oss till livs.

Avslutningsfikat hade vår äldre stödgrupp ordnat vilket uppskattades, det var roligt att återses.

Nästa säsong startar onsdagen den 16 augusti 2023 kl. 9,00 då Leif Björkman tar oss med på en vandring från Älmås naturreservat utmed Rv 27 i Kråkered.

Text och bilder: Bengt-Åke Svensson

Onsdagsdamernas sommaravslutning
2023-06-15 09:13

Onsdagen 14/6 hade motionsdamerna sin sommaravslutning på Ymergården.
Efter intagen lunch visade Susanne bilder från vår studieresa till författarinnan Ellen Keys strand.
Efter kaffe och kaka tackade vi Susanne för allt arbete hon lägger ner för allas vårt intresse.

Text och bilder: Karin Claesson

Välkomna till Ymers sommarmöte
2023-06-14 11:58

Ikväll är det IK Ymers sommarmöte klockan 18.00 på Ymergården. Vi börjar med lite boulespel tillsammans. Kaffe med rabarberpaj och vaniljsås serveras under mötet. Alla Ymers medlemmar är varmt välkomna!

Bilden är från sommarmötet 2022.

Ymer frisbee på SM
2023-06-05 11:12

I helgen spelades junior- och master-SM i discgolf i Söderhamn och Ymer erövrade fyra medaljer! Guld och silver till damerna i FP50+ Annika Liungman och Monica Carlsson! Grymt bra! Tomas Svahn  knep en bronsmedalj i MP50, efter att ha avslutat med tre raka birdies! Härligt! En kille som tog sin första, men knappast sista, SM-medalj var Arvid Håkansson som tog ett brons i yngre juniorklassen. Gott jobbat av hela ymertruppen på plats! 

Text och bilder är från Ymer frisbees fb.

2023-06-01 09:39

Här kommer en härlig bild från Onsdagsvandrarnas resa till Gräfsnäs och Anten. 

2023-06-01 09:34

Idag, torsdagen den 1 juni, är det terminsavslutning för Ymer orientering. Samling vid Ymergården klockan 17.45. Först är det träning med roliga övningar och efter det blir det grill.

Varmt välkomna!

Motionsdamernas sommarresa
2023-06-01 08:48
Ladda album (+8 bilder) >>

Onsdagen den 31 maj begav sig IK Ymers motionsdamer till Ellen Keys strand i Östergötland.
Först blev det kaffe och därefter rundvandringen med guide i Ellen Keys hem. Ellen var författarinna, pedagog, kvinnosakskämpe och visionär. Därefter gick resan vidare till Ombergs golfrestaurang där lunch intogs. Efter lunch gick bussen till Gränna där det var fri tid för promenader innan färden gick tillbaks till Ymergården.
En fin, solig och trivsam dag hälsar motionsdamerna.

Bra inledningar av friidrottarna Amanda och Sophie
2023-05-23 12:51

När ”Kvilles Vårtävling” avgjordes i helgen på Slottsskogsvallen i Göteborgs, så blev det ett nytt personbästa för Amanda Tran på 100 meter. Amanda hade en sådan fin tid som 12.55 och det var i motvind! Det är personligt rekord med två tiondelar.

Sophie Reid gjorde sin första tävling för säsongen i Ljungby i helgen. Hon körde en sjukamp där alla grenar var stabila och hon fick 5258 poäng och på det vann hon! Det är bara 54 poäng från personbästat som hon satte på U20EM i Tallinn 2021. 

Bra jobbat tjejer!

Bilden på Amanda är hämtad från Ymer friidrotts fb.

Ymervolleyboll på JSM!
2023-05-23 12:43

Stort GRATTIS till Ymers juniorer som tog sig till JSM-slutspel i volleyboll. I slutspelet blev Ymer 11:a. Bra jobbat alla spelare och tränare!

IK Ymer frisbee
2023-05-16 09:02
Rapport från nationella touren i discgolf i Västervik.
Först ut var våra spelare i juniorklassen. Linus Johansson, som ledde efter dag 1, klamrade sig kvar på en fin pallplats efter att ha slutat trea. Dagens raket blev Lukas Thorstensson som klättrade från plats 4 till seger!! Riktigt starkt och väldigt kul! Lukas berättar att han är mest nöjd med sistarundan, då han lyckades att hålla sig mycket på fairway och dessutom behålla lugnet! I openklassen spelade Dennis Augustsson i princip hela helgen med feber - men det skulle inte hindra honom: Han ledde denna tävling från start till mål på ett ruskigt imponerande vis. Han berättar att det var hans scramble-spel och den orubbliga viljan som var vägen till framgång. Han tycks dessutom trivas väldigt bra på banan i Västervik (Alviken). Stort grattis till den synnerligen välförtjänta segern! Bra spelat även av Josef Boman (9:a), Olle Backendal (12:a) och Albin Widman (12:a).
: Fam Thorstensson och Andreas Melin
Text och bilder är hämtade från Ymer frisbees fb. 
Vilken succé Ymerdagen blev!
2023-05-15 14:55
Ladda album (+20 bilder) >>

Vilken härlig Ymerdag det blev i lördags! Så många härliga människor som träffades och testade på det vi erbjöd. Stort TACK till alla som var funktionärer och alla som kom och deltog på någon av våra aktiviteter. Ni alla gjorde detta till en fantastiskt dag! Vädret visade sig också från sin bästa sida. Vi kör väl en repris i maj 2024?!?

Ymerdagen
2023-05-12 15:52

Jippie! Nu är det äntligen dags för Ymerdagen! I morgon, lördagen den 13 maj, har vi Ymerdagen på Ymergården med massor av aktiviteter. Vi träffas mellan klockan 10.00-14.00.

Du kan pröva på alla våra idrotter för vi har representanter från alla våra sektioner: boule, boxning, frisbee, friidrott, gymnastik, motion, orientering, skidor och volleyboll. Du kan gå tipspromenad och även en kulturvandring med guide. Du kan också springa ett motionslopp som är ca 500 m, spring så många varv du vill, alla får medalj. Det kostar 30 kr att delta. Vill du köpa loppisprylar så har vi en bakluckeloppis där du kan göra många fynd. Passa på att äta något i vår servering, kanske köpa en hamburgare till lunch för vi har grillen igång. 

Vi hoppas att många kommer och hälsar på oss på Ymergården den 13 maj! Varmt välkomna!

 
Erbjudande från vår samarbetspartner Borås Tidning
2023-05-04 08:48

Just nu bjuder vår samarbetspartner Borås Tidning på fri läsning i 2 månader, därefter avslutas prenumerationen automatiskt - du behöver inte säga upp den. Du får tillgång till alla nyheter på bt.se och nyhetsappen ’MinBT’ Dessutom ingår det digitala lojalitetskortet ‘BT-kortet’ fyllt med förmåner.

Erbjudandet gäller t.o.m 7 maj 2023

 

https://gotamedia.portal.worldoftulo.com/v2/shop/bt_digitalbas_2m0db?source=externt_samarbete&accountOrigin=BT

 

 

2023-04-24 15:21

Vilka fantastiska spänger Kjell Persson har gjort till våra spår - 5 km och 10 km. Stort TACK till Kjell Persson, Fredrik Odelberg och Bosse Henricsson för att ni sätter ut dem där det behövs. Kjell håller på att göra fler spänger så spåren uppdateras efter hand. 

Säsongsöppning på Ymergårdens beachcenter!
2023-04-24 15:12

Ett gäng tappra volleybollymeriter trotsade vädrets makter igår och gjorde hjältejobbet med fixa ogräs, stolpar, nät och linjer uppe på Ymergårdens Beachcenter. De krönte sedan jobbet med att spela ett premiärpass på 4h i snålblåsten.

Så nu kan alla andra mindre hårdhudade vänta in sol, rätt temperatur och sedan boka era pass på https://www.ikymer.se/sida/?ID=386376
Tack vare generösa bidrag från Föreningssparbanken Sjuhärad och Borås Kommun kommer en efterlängtad läktare och uteduschar byggas under säsongen. Det kommer bli superbra!
Notera att vi håller kvar de låga priserna enligt förra årets banhyror. Volleyboll ska vara allas idrott!
Text och bilder är hämtade ifrån volleybollens fb. 

 

Linnémarschen!
2023-04-24 14:26

Vilken fantastisk Linnémarsch vi har fått uppleva. För att allt skall fungera är det väldigt många som måste lägger nere en massa tid och jobb både före, under och efter marschen. Stort TACK till alla som på något vis har bidragit till årets Linnémarsch, allt i från snitslare, smörgåsmakare, funktionär på någon station till våra samarbetspartners som lånar ut tex mark och lokaler. Vi har en fantastisk matleverantör i form av ICA Hulta. Tack till alla er! Vi vill också tacka Hestra IF för att vi får vara medarrangörer på Linnémarschen, det är alltid lika lätt att samarbeta med er. Det största TACKET ger vi till alla positiva deltagare som gick någon av sträckorna 10,5 km, 21 km, 42 km eller 57 km. Ni är fantastiska! Hoppas att vi syns nästa år igen!

Här följer några bilder från 2023 års Linnémarsch. 

Vårtecken 1
2023-04-18 07:46

Nu är det fantastiskt vackert i terrängen runt Ymergården. Vårblommorna har kommit! Passa på att tanka energi genom att ta en promenad i vår fina omgivning. 

Vårtecken 2
2023-04-18 07:43

Det är verkligen vår när våra boulespelare får träna på Ymerplanerna i värme och sol. Härligt vårtecken!

Vårtecken 3
2023-04-18 07:40
Ladda album (+6 bilder) >>

Linnémarschen är i helgen!

Lördagen den 22 april arrangerar IK Ymer och Hestra IF Linnémarschen. Då går 21 km, 42 km och 57 km förbi Ymergården. 10,5 km går förbi Kypegården. Vill du vara med och promenera eller springa? Gå in på www.linnemarschen.se 

Passar det bättre att vara med söndagen den 23 april? Då går banorna vid Rya åsar med Hestra IF som arrangör.

Varmt välkomna!

Sparbanksstiftelsen
2023-04-13 09:47

Jippie! Vi är såååå tacksamma i IK Ymer. Sparbanksstiftelsen beviljade våra två ansökningar . Friidrottssektionen fick 30 000 kr till redskap och Volleybollsektionen fick 100 000 kr för att bygga en läktare samt en utedusch vid våra beachvolleybollplaner på Ymergården. 

Stort, stort TACK! Det kommer vara många som har stor nytta av allt detta.

En riktigt orienterarfamilj!
2023-04-13 08:50

Vid OK Nackes orienteringstävling på påskafton deltog Bengt-Åke och Gunnel Svensson från IK Ymer i H80 respektive D80-klassen. Båda två segrade i sina klasser. Dottern Agnes Pettersson blev tvåa i klassen D45 och barnbarnen Ella tävlandes i D18, Herman i H16 och Elton  i H10 segrade i sina respektive klasser. Dotter och barnbarn tävlar för Sävedalens AIK. Nacketräffen gick i Brännhult ca 15 km öster om Varberg och samlade 497 deltagare.

Stort GRATTIS till hela familjen! 

Foto: Rolf Gabrielsson

Discgolfens seriespel
2023-04-12 17:35

Nu märker man att discgolfens seriespel är igång! Så här ser parkeringen ut en halvtimma innan start. Heja Ymer frisbee!

Discgolfens lagseriespel
2023-04-12 12:25

Idag, den 12 april, startar lagseriespel för Ymer Frisbee. Mellan klockan 17.00-20.30 så är Guldbanan avstängd för övrigt spel. 
Röd bana är öppen och den är i bra skick. Välkommen att spela där om ni vill.

Nyfiken på orientering?
2023-04-11 07:56
 
Läger för Ymer orientering
2023-04-03 13:14
Ymer orienterings vårläger blev ett vinterläger!
Innan lägret föll det uppemot 30 cm snö i området. Trots omkastningar i schemat fick vi ett härligt läger. Snöpulsning ingick i alla moment utomhus och det gjorde att alla fick kämpa lite mer, men som ni gjorde det!
Att vara på läger och få maten serverad, skratta och träna ihop i olika åldrar, det är det bästa!
Tack för härliga teamaktiviteter och till chaufförerna.
Tack alla deltagare och bonus att Lerums SOK var på läger samtidigt som gjorde att vi samverkade med banor och kontroller.
Text och bild är hämtad från orienteringssektionens fb. Där finns massor av härliga bilder från lägret. 
Ymerdagen
2023-04-03 13:03

Boka in lördagen den 13 maj klockan 10.00-14.00 för då är det Ymerdagen uppe på Ymergården och i Ymerterrängen. Det är en dag fylld av aktiviteter - något som passar alla.

Nytt för i år är bakluckeloppis. Vill du boka en plats är det bara att maila till info@ikymer.se. 300kr/bil.

Det finns representanter från alla sektioner som hjälper dig att testa på idrotten och som kan svara på frågor. Idrotterna är boule, boxning, frisbee, friidrott, gymnastik, motion, orientering, skidor och volleyboll.

Vi har ett barnlopp som är ca 500m. Spring så många varv du vill. Anmälan på plats. Loppet startar klockan 11.00.

Vi har tipspromenad med start mellan 10.00-13.00.

Vi har kulturvandring med guide, ca 4 km, med start klockan 10.00 och 12.30.

Serveringen är öppen och grillen är tänd. Våfflor och nygrillade hamburgare utlovas. 

Bor du i området så lämna gärna bilden hemma eller parker vid Borås Skidstadion. Ymerparkeringen är till för bakluckeloppisen.

VARMT VÄLKOMNA!

Labyrintorientering
2023-04-03 12:43

Jippie! Idag kom ett STORT lass med staket som vi skall bygga en labyrintorientering med uppe på Ymergården. Stort TACK till Fredrik Odelberg och Annika Nerman (som inte fastnade på bild) för hjälpen med att lassa av allt. Det var 100 staket och ni ser hälften på bilden. Nu skall vi först gjuta en stomme och sedan sätter vi staketen på plats. Kom gärna upp till Ymergården och testa när allt är färdigt. 

Boxning - Svenska Mästerskapen Diplom
2023-04-03 12:37
Ymer boxning har i helgen varit iväg på Diplom-SM med fem fantastiska killar och två lika otroliga ledare. 
Gruppen kom hem med 1 guld, 3 silver och 1 brons och med en massa erfarenheter rikare. 
Mycket bra jobbat alla fem deltagare samt Jocke och Samir!
Bilden är hämtad från Ymer boxnings fb. 
Arbetsdag i skogen
2023-03-23 10:55

Idag är det arbetsdag i skogen vid Ymergården. Skogsavdelningen har tagit ner en del träd på vår discgolfbana och dessa träd måste transporteras bort. Kjell Persson jobbar just nu på med att lassa upp träden på en vagn, köra bort stockarna och lägga dem på ett upplag där kommunen lätt kan komma och hämta dem. Kjell kommer senare under dagen att få assistans av Fredrik och Ingvar. Heja er!!! 

Årsmöte i IK Ymer
2023-03-23 10:32
Ladda album (+6 bilder) >>

Vilket trevligt årsmöte vi hade igår! Ymer fick en ny ordförande genom att mötet valde Cecilia Andersson till Ymers, blott andra kvinnliga, ordförande. Cecilia är en fantastisk kvinna och en otroligt glädjespridare och arbetsmyra. Vi kommer inte att tappa vår fantastiske Kjell Berggren utan han kommer att vara vice ordföranden Vad Kjell har betytt för Ymer och Ymergården går inte att i ord beskriva. 

Ymerjätten gick i år till två personer; tränaren Hichem Aouali i boxningssektionen och sprintern Emelie Rantzow i friidrottssektionen. Hichem har varit tränare sedan 1999 och hjälpt många boxare under åren på ett fantastiskt sätt. Emelie har tränat friidrott i 15 år och hon har gått till 16 senior-SM finaler och tagit mängder med USM- och JSM-medaljer. Hon har representerat Sverige i flera ungdoms- och juniorlandskamper och mästerskap under åren. Tack för era insatser för Ymer. 

Tack till Monika Johansson som hade fixat en fin kakbuffé. Tack också till alla som deltog på mötet. 

Nu ser vi fram emot ett år till där vi skapar många minnesvärda händelser tillsammans!

Arbetsdag på frisbeebanan
2023-03-21 07:58

Nu är det dags för årets första arbetsdag för att få vår frisbeebana vårfin. Det är lördagen den 25 mars mellan klockan 9.30-14.00 som gäller. Kan du inte vara här hela tiden så är vi mycket tacksamma över de timmar du kan hjälpa till. Ta gärna med er handskar och redskap som kan behövas. Denna gång fokuserar vi på att släpa/plocka bort material som är nedsågat/nedmonterat på ett antal hål. 

IK Ymers årsmöte
2023-03-21 07:52

Varmt välkomna alla Ymeriter till IK Ymers årsmöte onsdagen den 22 mars klockan 19.00 på Ymergården. Verksamhetsberättelsen och årsbokslutet för 2022 presenteras, ny styrelse skall väljas och någon skall få Ymerjätten för 2022. Hembakad fika utlovas. 

Start på orienteringssäsongen
2023-03-21 07:43
Nu börjar orienteringssäsongen!
På torsdag den 23/3 är första träningen.
Välkomna till Ymergården 17:45. Ta med lampa om du har. Det finns även lampor till utlåning.
Tävlingar har redan kört igång, fråga oss tränare om ni vill ha hjälp med hur det gå går till att åka på tävlingar.
 
Text och bild är hämtat från orienteringssektionens facebooksida. 
Ledarskapsutbildningen
2023-03-21 07:28

Stort TACK till alla härliga personer som var med på Ymers ledarskapsutbildning i lördags. Det var verkligen en dag att minnas med bra fakta och massor av härliga diskussioner. Det gör vi om! Onsdagen den 24 maj klockan 18.00-21.00 på Ymergården har vi en ny ledarskapskurs där ni som var med i lördags är välkomna + alla andra ledare i IK Ymer. Boka dagen redan nu så skickas en inbjudan till alla sektionsstyrelser som får maila vidare till alla ledare i respektive sektion.

Vi ses den 24 maj!

Personerna som var med på kursen den 18 mars var Bengt, Andreas, Maritha, Lina, Martina,

P-O, Magnus, Linda, Emma, Staffan, Maria och Carina. Ni ser dem på bilden med alla deltagare. 

 

IK Ymers årsmöte 22 mars 2023
2023-03-13 13:40

Vill ni träffa denna trevliga styrelse? Kom då på IK Ymers årsmöte onsdagen den 22 mars klockan 19.00 på Ymergården. Ni får då veta om det blir några förändringar i styrelsen och vem som blir representant i föreningsstyrelsen från just din sektion. Det blir sedvanliga årsmötesförhandlingar och utdelning av Ymerjätten. Självklart blir det också "gofika" och ett fint tillfälle att träffas över sektionsgränserna. Varmt välkomna!

 
 
Ledarskapsdagen
2023-03-13 13:38

Inspirationsdag för alla ledare/tränare i IK Ymer! Hur lär man ut sin idrott på bästa sätt när alla i gruppen är olika? Så viktigt med påfyllnad och kunskap för att orka och även utvecklas som ledare. Är du ledare i någon av IK Ymers alla sektioner så glöm inte att anmäla dig

Ymers skidspår på Snökulla ängar!
2023-03-09 09:25

Ymers skidsektion gör ett fantastiskt jobb på Snökulla ängar när det finns snö. Nu har det ju kommit en hel del snö och spåren är väldigt fina. Skidsektionen har också spårat över mossen så att ni vet om det, en fin naturupplevelse för de som vill testa att åka där. 

Stort TACK till Bengt, Dag och Johan i Ymers skidsektion och stort TACK till markägarna som låter oss ha våra spår på deras marker. Vi är otroligt tacksamma över det. 

Bilden är från onsdagen den 8 mars.

Heja Ymers Vasaloppsåkare!
2023-03-04 07:21
Just nu sitter ett gäng taggade Vasaloppsåkare i Ymers Vasaloppsbuss på väg upp till Sälen för att i morgon åka Vasaloppet! Ni kommer att bli väl omhändertagna av vår fantastiska reseledare Stig Arvidsson.
Ordförande i Ymer skidor, Bengt Sjögren, banade vägen för er förra helgen då han åkte öppet spår. Det var första gången som Bengt åkte Vasaloppet och han gjorde det som 70-åring på ett helt fantastiskt sätt! Hatten av för dig Bengt! Det är Bengt som ni ser på bilden.
Nu hejar vi på alla Ymeriter som i morgon åker de 9 milen mellan Sälen och Mora, heja er, ni är fantastiska!!!
 
 
 
 
 
 
 
2023-03-03 14:34

På tisdagar klockan 9.00 kommer P-gruppen till Ymergården. Först fikar de och sedan jobbar de på med olika projekt som behöver göras på Ymergården. Just nu håller några bl.a. på med att slipa trädgårdsmöbler som vi har fått av några medlemmar. De skall också målas och oljas in. Vill du vara en del av vår P-grupp? Kom upp klockan 9.00 någon tisdag och var med och se om det är något för dig. Varmt välkommen!

2023-02-27 10:07

I helgen har några av Ymers diplomboxare varit i Lidköping på en turnering. Det blev bla vinst för Jonathan med 32-27. Jonathan fick högst poäng av Ymerboxarna och därför fick han välja matställe på hemresan:-).

 

Text och bild är hämtat från Ymer boxning facebooksida. 

Julia svensk juniormästarinna!
2023-02-27 09:43

I helgen gick junior-SM i friidrott i den helt nya, fina friidrottshallen i Karlstad. Ymer hade 8 deltagare på plats. Julia Wennersten tog hem segern på 60m häck med tiden 8,28. Hon var också med på 60m, en sträcka hon inte har sprungit på 3 år. Hon sprang in på en fin andraplats med tiden 7,50, vilket var personligt rekord och det var endast tre hundradelar från segrarinnan. Julia leder Sverigestatistiken på 60m häck i år och hon ligger med 7,50 på sjunde plats på 60m-statistiken i seniorklassen! 

Sophie Reid blev femma på 60m häck med tiden 8,81och hon blev också femma i kula med en stöt på 12.74.

Oscar Idehall blev sexa på 60m häck i P19-klassen. Han sprang på nytt personligt rekord 8,41.

I P19-klassen tog sig Elias Ramhult till en final på 1500 meter och väl i finalen blev Elias nia. Elias hade 4.14,16 i försöken.

Kellie Tran sprang 60m i F19-klassen på 8,06 vilket var säsongsbästa. 

Liv Dinis sprang in på 4.56,81 på 1500m i F19, på det blev hon 12:a.

Max Helge sprang på 7,42 på 60m och hoppade 5.65 i längd där han hade långa övertramp.

Carl Anderberg sprang på 53,04 på 400m.

 

Bra jobbat alla! Nu blir det grundträning igen så att vi kan satsa på en fin utomhussäsong.

 

Bilden när Julia och Sophie springer häck är tagen av Deca Text & Bild.

 

2023-02-27 09:38
Volleybolldamernas sista hemmamatch för säsongen
Vår sista hemmamatch blev en tydlig vinst för vårt damer div 1 lag.
Veddige/Varberg kom på besök i Almåshallen idag för att försöka ta viktiga poäng och jobba sig ur sistaplatsen i serien. På pappret bör vi ha ett övertag i mötet men samtidigt vet vi att många av deras spelare har mycket rutin och släpper man in dem i matchen på allvar kan de bli en öppen historia. Så planen var att vara aktiva och etablera initiativ i matchen direkt genom bra grundspel med tydlig kommunikation och sätta servmottagen så vi kunde få effekt av vårt anfall. Och ungefär så blev det. Vi servar stabilt och tar emot lika stabilt. Det gör det tufft för Veddige/Varberg. Dock är det ändå ganska jämna bolldueller under hela matchen. Det är lite konstigt att Veddige ligger på sista plats med enbart 3 poäng för det har ett spel som ändå är många stunder riktigt bra. Det kanske säger en del om hur bra nivå vår division 1 serie har haft denna säsong. Vi vinner matchen med ganska tydliga siffror 3-0 (25-18, 25-20, 25-20) och visst känns det som vi aldrig var hotade men samtidigt kunde vi inte tappa fokus för då var det direkt jämnt. Extra roligt var att vi spelade runt på samtliga spelare och fick i matchsituation tillfälle att se att vi har en bred trupp med många framtidslöften.
Vi vill tacka dagens matchbollsponsor som var Sparbanken Sjuhärad.
Kommande helg bär det av på en roadtrip ner till Skåne där vi möter Lund B på lördag och Kronan på söndag. Sänder de så kommer vi uppdatera med info här på vår egen facebooksida.
 
Text och bilder är hämtat från Ymer volleybolls facebooksida. 
SM i friidrott
2023-02-21 09:02

I helgen var det friidrotts-SM i Malmö. Ymer hade två tävlande på plats. Julia Wennersten som har haft problem med både skador, förkylning och även en sårskada i pannan, sprang ett fint lopp och tog hem silvermedaljen på 60m häck. Julia hade 8,25 och segraren Hanna Palmqvist hade 8,20. Julia kunde börja springa över häckar i början av januari men har såklart gjort en hel del annnan träning under hösten. Den här medaljen har verkligen Julia kämpat sig till!

Ymers mångkamperska Sophie Reid blev 11:a i kulstötning. Sophie stötte 13,33 och var bara 5 cm från sitt personliga rekord. Sophie var också med på 60m häck. Hon slog personligt rekord med 17 hundradelar då hon sprang på 8,72. Även i denna gren blev Sophie 11:a. 

Bra jobbat tjejer, ni är bäst när det gäller!

IK Ymers årsmöte
2023-02-16 09:01

Vill ni träffa denna trevliga styrelse? Kom då på IK Ymers årsmöte onsdagen den 22 mars klockan 19.00 på Ymergården. Ni får då veta om det blir några förändringar i styrelsen. Vem blir representant i föreningsstyrelsen från just din sektion? Det blir sedvanliga årsmötesförhandlingar och utdelning av Ymerjätten. Självklart blir det också "gofika" och ett fint tillfälle att träffas över sektionsgränserna. Varmt välkomna!

2023-02-06 13:21

Silver i JSM-kvalet för ymers juniordamer efter bättre och bättre spel genom hela dagen I finalen var det dock några trötta hjärnor och ben på plan så vi kom inte upp i samma nivå som i semin. Efter 12 timmars vistelse i hallen så är vi trötta men lyckliga och ser fram emot SM-slutspelet i Södertälje i maj!

 

Text och bild är hämtat från Ymer volleybolls facebook-sida.

Nybörjargruppen
2023-02-06 13:13

Vill ni testa på att träna boxning? Var då med i boxningssektionens nybörjarkurs. Kursstart är första onsdagen varje månad. Guppen är till för alla åldrar. På bilden ser ni februari måndas nybörjarkurs. 

 

Det här är hämtat från boxningssektionens hemsida:

 

Vad behövs för att börja träna boxning?

Förutom vilja behöver du endast ha med dig träningskläder, all övrig utrustning finns i hallen. Vill du köpa egna handskar, handlindor, skor etc så prata med någon av tränarna så kan de hjälpa dig.

 

Nybörjarkurs

  • Nybörjarkursen är till för dig som inte tidigare varit i kontakt med boxning men är nyfiken på att testa. Det är en introduktion till boxningen och är till för alla, unga som gamla. Här lär vi oss grunderna i boxning – position, balans, slagteknik, fotarbete m.m.

Kurstillfällen 2023

Onsdagar 17.00-18.00

Ny kurs startas första onsdagen varje månad. OBS! Det viktigaste är att ni deltar i första och andra tillfället så ni kan inte börja på tillfälle tre eller fyra.

Vänligen kom 16.30 första onsdagen för betalning och registrering innan träningen börjar.

Åldersgräns nio år.

Du behöver inte föranmäla dig innan kursen, se bara till att komma i god tid innan träning för inskrivning.

Efter de fyra gångerna går du beroende på ålder vidare till diplomgrupp eller motionsgrupp. Intag i matchgruppen görs av ansvarig tränare.

Kursen kostar 200 kronor. Ingen föranmälan behövs. För att underlätta inskrivningen på plats, vänligen ta med en lapp med följande uppgifter:

  • Förnamn

  • Efternamn

Swisha gärna 200 kronor till 123 513 86 49, ange nybörjarkurs, personnummer, namn och adress.

Vad händer efter nybörjarkursen?

Efter nybörjarkursen börjar du i diplomgruppen, om du år under 15 år, i fortsättningsgruppen för dig som är äldre. Intag i matchgruppen görs enbart  av ansvarig tränare.

Matchgruppen: För dig som fokuserar på att matchboxning – fysik, teknik och sparring. Måndag, tisdag och torsdagar klockan 18.00. Du måste ha godkänt av matchtränaren innan du börjar träna med matchgruppen.

Fortsättningsgruppen: Motionären som vill förbättra sin vardagskondition och för dig som behöver bygga upp fysiken inför matchgruppen. Sparring erbjuds de som är intresserade (dock ej ett måste). Blandad grupp, från 15 till 75 år.

Diplomgruppen: Ungdomar från nio år upp till 15 år. Lär dig grunderna på ett bra sätt med kompetenta tränare.

 
Onsdagsvandrarna
2023-02-06 12:51
Ladda album (+7 bilder) >>

I onsdags hade Ymergruppen Onsdagsvandrarna en 8,1 km lång stadsrundtur. De utgick från Abecitas parkering och vandrade bla till Borås Övre, Viskastrandsskolan, Saxylle-Kilsund, ishallarna, Ålgårdsmuséet och till fikat på Högplatån. Sedan passerade de bla Värmeverket, Byttorps vägport, Norrbyskolan, Högskolan, brandstationen och polishögskola. Tomas Göranssons hade gjort gedigen research så alla 14 deltagare lärde sig mycket om Borås.

Bilder och text: Bengt-Åke Svensson

 

 

 

Fina resultat av Sophie och Julia!
2023-02-06 12:05

I helgen var IK Ymers friidrottare Sophie Reid i Växjö på mångkamps-SM. Sophie kom hem med en fin silvermedalj i K22-klassen. Hennes serie var; 8,89 på 60m häck, 158 i höjd, 13,38 i kula, 5.26 i längd och 1.33,53 på 800m. Bra jobbat Sophie och ett stort GRATTIS till dig!

Julia Wennnersten har kunnat träna på bra de senaste veckorna så hon tävlade också i helgen på 60m häck. Hon gjorde det fantastiskt bra och hon hade 8,18. Det är svenskt årsbästa med 2 hundradelar. Det är också bara 4 hundradelar från hennes personliga rekord. Bra jobbat Julia och ett stort GRATTIS till dig!

Julias bild är från Deca Text & Bild

Solen skiner!
2023-01-27 12:02

Vilket härligt väder vi har! Solen skiner och ger en massa el till Ymergården. 107 solpaneler är uppsatta. Panelerna smälter in fint på Ymergårdens nya tak. 

Helgträningar för alla orienterare och de som vill testa orientering!
2023-01-19 09:29
 
Bra start på vårsäsongen av damlaget!
2023-01-19 09:14
Vi började vårsäsongen med att revanschera oss själva sedan vår skrala insats nere i Ängelholm i slutet på hösten. I dagens match mot Engelholm hade vi en helt annan spelkvalité och fokus än sist. Vi börjar matchen med starka och disciplinerade servar som sätter press på Engelholms servmottagare. Och även vårt egen servmottagning och vårt försvarspel sitter perfekt så vi vänder Engelholms anfall och lyckas komma till bra avslut. Första och andra set flyter på riktigt komfortabelt. Dock har vi haft stora delar av dagens trupp sjuka eller på resa under helgerna och kanske är det detta som gör att vi i senare delen av tredje set går ner en nivå, servar lite snällare och lyckas inte avgöra anfallen. Vi bjuder in Engelholm och de tar setet. Men vårt spel känns ändå stabilt så vi snackar ihop oss, påminner oss om det som gav poäng i först och andra set och kliver in i fjärde med stor beslutsamhet. Vi lyckas dra ifrån ganska omgående och tar setet ganska komfortabelt. Summa summarum gör vi en av säsongens bästa insatser. Lagspelet och i synnerhet kommunikationen fungerar riktigt bra. Vi har tränat massor på detta och det är skönt att det betalar sig. Nu har vi förhoppningsvis två veckor framför oss med en färre förkylda i truppen och kan därmed fokusera på utmaningen RIG B som blir nästa matsch 28/1 16:00 i Falköping.
Text och bilder är hämtade från Ymer Volleybolls fb.
Ymers arbetsgrupper
2023-01-12 09:58
Ladda album (+6 bilder) >>

Är det någon som vill vara med och stötta upp i någon av IK Ymers olika arbetsgrupper?

Skriv ett mail till info@ikymer.se och erbjud era tjänster.

 

Följande arbetsgrupper finns att vara med i:

  • Anläggningsgruppen. Jobbar med Ymergårdens underhåll och utveckling.
  • Spår och leder. Ser till att våra spår och leder är framkommliga och lätta att följa.
  • Borås Mud Race. Ett motionslopp i oktober.
  • Sponsringsgruppen. Är det några fler företag som vill sponsra IK Ymer? Visa vad Ymer har att erbjuda. 
  • Ymerdagen. Prova-på-dag den 13 maj.
  • Ymer konferens. Marknadsföring av vår konferensverksamhet. 
  • Jätten Ymers stig. Utveckla en aktivitetsbana i Ymerterrängen för yngre barn.
Onsdagsvandrarna
2023-01-12 09:49

Nu är träningen igång i alla Ymers olika grupper efter jul- och nyårshelgern. Bland annat har Onsdagsvandrarna gått en 7,7 km lång vandring vid Almenäs under ledning av Lasse Kihl. Nästa veckas vandring blir terrängen runt Kransmossen och den vandringen leds av Anders Kumlin.

 

Möte i Föreningsstyrelsen
2023-01-12 09:44

Igår hade föreningsstyrelsen möte på Ymergården. Föreningsstyrelsen består av representanter från alla nio sektionerna i IK Ymer. Deltagarna satt bla i grupper och diskuterade olika frågeställningar. Stort TACK till alla för ert engagemang! 

 

Skidåkare från Ymer på skidläger
2023-01-10 13:12

Ymers skidsektion har varit iväg på ett träningsläger i Norge, närmare bestämt i Skeikampen.

Det var otroligt mycket snö och alla trivdes enormt både i skidspåren och i den fina stugan som hyrdes. Nu väntar Vasaloppet för många. Vi har platser kvar på Ymers Vasaloppsresa. Är du sugen på att följa med så skriv ett mejl till info@ikymer.se.

Bilderna är lånade från Ymer skidors facebooksida. 

Utbildning för Ymers discgolfare
2023-01-09 11:40
Utbildning för Ymers discgolfare i Ryahallen
I helgen hade Ymer frisbee en utbildning i discgolf i Ryhallen med en fantastisk instruktår från USA. Följande text och bild är hämtat från Ymer frisbees facebook. Vill ni se fler bilder från helgen så gå till Ymer frisbees fb-sida.
 
"En fantastisk dag med en otroligt dedikerad, tålmodig och ödmjuk instruktör, från Austin, Texas. Tillsammans med sin flickvän Lykke Lorentzen lotsade han sammanlagt 45 deltagare genom två clinics, med fokus på kastteknik. Kul och givande! Tack till alla som kom!
Fotograf: Jesper Augustsson
Följ honom på instagram: @jesperskamera
(Tagga/nämn honom om ni vill använda någon av bilderna!)"
10-bästalistan i friidrott
2023-01-09 09:23
Ebba Åhman

Varje år görs listor i friidrott i Sverige på de allra bästa i varje gren. I år är det på 27 platser på denna 10-bästalista där vi ser Ymeriter.

Hasse Sjögren har gjort en sammanställning och det är Deca Text & Bild som har tagit bilden på Ymers Ebba Åhman i landslagskläder.

 

Seniorer

M Tresteg

6 Andreas Carlsson, 15.11

K 100m häck

3 Julia Wennersten, 13,60 (13,33w)

K 400m häck

7 Ebba Åhman, 61,28

 

22-årsklassen

M22 800m

6 Eric Källman, 1.53,86

M22 1500m

3 Eric Källman, 3.48,92

K22 100m häck

1 Julia Wennersten, 13,60 (13,33w)

8 Ebba Åhman, 14,39

9 Sophie Reid, 14,41

K22 400m häck

1 Ebba Åhman, 61,28

K22 Höjd

7 Ebba Åhman, 1.66

9 Sophie Reid, 1.59

K22 Kula

9 Sophie Reid, 12.96

K22 Spjut

5 Sophie Reid, 44.32

 

17-årsklassen

P17 800m

3 Elias Ramhult, 1.56,94

P17 110m häck

7 Oscar Idehall, 15,67

F17 Längd

8 Kellie Tran, 5.38

 

16-årsklassen

F16 800m

5 Stina Tagesson, 2.17,59

6 Elsa Tagesson, 2.17,65

F16 1500m

5 Elsa Tagesson, 4.44,03

6 Stina Tagesson, 4.45,71

 

15-årsklassen

F15 80m

6 Amanda Tran, 10,20

F15 Längd

10 Amanda Tran, 5.33

 

14-årsklassen

P14 300m

9 Algot Flodmark, 39,21

F14 80m

7 Saga Andersson, 10,49 (10,39w)

F14 800m

8 Agnes Ramhult, 2.27,49

F14 Tresteg

7 Saga Andersson, 10.90

F14 Sjukamp

1 Saga Andersson, 3168 poäng

 

Text: Hasse Sjögren

Bild:  Deca Text & Bild

 

 

Nu är solpanelerna igång!
2022-12-22 12:34

Jippie! Nu är solpanelerna igång på Ymergården. Här trycker vår ordförande Kjell Berggren på "knappen". Tommy Andersson som har varit projektledare från Elektrokyl övervakar.

Stort, stort TACK till alla er som har köpt andelsbevis på solpaneler. Under våren 2023 kommer era namn upp på en tavla på Ymergården. Det finns fortfarande andelsbevis att köpa, skriv ett mejl till info@ikymer.se om ni är intresserade.

Nu önskar vi er alla en riktigt solig och God Jul!

God Jul och Gott Nytt År
2022-12-19 12:18

Vi önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

Vi har begränsade öppettider över jul och nyår här på Ymergården. Ring 0733-60 16 68 innan ni besöker oss så att vi säkert är på plats Ni kan alltid skriva ett mail på info@ikymer.se så svarar vi så fort vi kan. 

Ha en riktigt fin jul!

Julluncher
2022-12-15 13:41

Här kommer bilder från två olika julluncher som har varit i veckan på Ymergården. I tisdags var det P-gruppen som åt julmat och på onsdagen var det dags för Onsdagsvandrarnas jullunch. 

Fantastiskt härliga gäng! 

Skidspår på Snökulla ängar!
2022-12-15 13:29
Snökulla ängar

Här kommer en bild från Bengt Sjögren, som är ordförande i IK Ymers skidsektion. Han och Dag Henriksson har nu spårat på Snökulla ängar. Det går alldeles utmärkt att åka skidor där men ta inte era bästa skidor för gräs tittar fram på sina ställen. 

Välkomna till Snökulla ängar!

2022-12-13 11:35

Den här bilden är tagen från Ymergårdenden 12 december klockan 16.27. Fint eller hur?

Motionsdamernas jullunch
2022-12-09 12:56
Ladda album (+6 bilder) >>

Vilket fantastiskt julbord som styrelsen i motion hade fixat till motionsdamerna! De hade också fixat massor av fina julklappar så att var och en fick med sig en julklapp hem. Här är några bilder från lunchen, Karin Claesson är fotograf. Onsdagen den 14 december träffas motionsdamerna igen för att först träna och sedan fika. Det är sista gemensamma onsdagsträningen för detta året.

December månads nybörjargrupp i boxning
2022-12-08 09:51

Det här december månads nybörjargrupp som testar boxning. Första onsdagen i varje månad börjar det en ny grupp. Denna gång är det 19 adepter som testar på boxning under en månad.

Bilden är hämtad från IK Ymer boxnings facebooksida.  

2022-12-08 09:45

Vilken fin dag det är uppe vid Ymergården idag. Rimfrost, blå himmel och -8 grader!

 
BT-PLAKETTEN OCH BT-JUNIOREN
2022-12-08 08:26

När Borås Tidning presenterade de idrottare som är nominerade till BT-plaketten så är två Ymeriter med. De är alltså bland de tio bästa idrottarna i Sjuhärad. De två som är med är Linus Carlsson, discgolf, och Julia Wennersten, friidrott. Linus Carlsson har gjort en stor satsning i år genom att han har varit med på USA-touren. Han vann Swedish Open och tog silver på par-SM ihop med Josef Berg. Julia Wennersten sprang VM inomhus där hon gick till semifinal. Julias resultat, 8,14, är den fjärde bästa tiden i Sverige någonsin. 

BT utser också Sjuhärads bästa junior. Här är det åtta juniorer som tävlar om titeln BT-junioren. En av dem är Ymeriten Elin Larsson, volleyboll. Hon tog i år en plats i A-landslaget när Sverige vann Silver League. Elin tog JSM-guld i beachvolley och hon har nu flyttat till USA för volleybollspel och studier.

Skriv gärna ett mail till sporten@bt.se och rösta på våra fantastiska Ymeriter. Märk mailet med BT-plaketten eller BT-junioren. 

Julmarknaden!
2022-12-01 08:25
Ladda album (+6 bilder) >>

Stort, stort, stort TACK till alla som på något vis bidrog till att julmarknaden på Ymergården blev en sådan succé! TACK till alla deltagare som var där och gjorde några av våra aktiviteter, TACK till alla våra funktionärer, TACK till vårt fina luciatåg, TACK till alla som har bakat, TACK till alla er som har "hantverkat", TACK till alla er som har skänkt saker till vår loppis osv. Ni är alla fantastiska som stöttar vår förening. Nästa år kör vi igen!

Julmarknad söndag 27 november
2022-11-24 13:33

Ni glömmer väl inte att vi har julmarknad på Ymergården på söndag, första advent?

På bilderna ser ni bästa kranstillverkarna samt bilder från vår loppis där det bland annat finns en hel del leksaker. Det blir också lotterier, brödförsäljning, hantverk, chokladhjul, glögg, tispromenad och tomtejakt i skogen. Alla som genomför tomtejakten får en liten julklapp. Ett luciatåg kommer att sjunga klockan 13.00. Sjävklart har vi också öppet serveringen där det bla finns gröt, skinksmörgås och kakfat. 

Varmt välkomna!!!

Onsdagsvandrarna
2022-11-17 08:18
Ladda album (+6 bilder) >>

På onsdagens 7,5 km långa vandring i Borgstena fick onsdagsvandrarna studera vackra stenmurar och ormvråkens jakt efter mat, lära sig om Borgstena Allhall och skola, samt mycket om Säteriet Uddetorps historia.

Foton: Bengt-Åke Svensson

2022-11-15 13:23

Idag på dagen, tisdagen den 15 november, har Tage Isaksson haft en seniorgrupp i träning i boxningens lokaler i Boråshallen. Heja gruppen och heja Tage!

Höstmöte
2022-11-15 13:13

Onsdagen den 16 november klockan 19.00 på Ymergården är det höstmöte för alla Ymeriter. Då skall bla budgeten för 2023 bestämmas och vi får se alla verksamhetsplaner för våra sektioner. Spännande att se vad sektionerna planerar för 2023. Fika utlovas. Varmt välkomna!

O-EVENT!
2022-11-15 12:59
Ladda album (+11 bilder) >>

Hatten av för Ymers orienteringssektion samt för Borås GIF och Hestra! Vilket arrangemang ni levererar i år igen i form av O-EVENT! Stort TACK till alla funktionärer som gör detta arrangemang möjligt och självklart ett stort TACK till alla deltagare som gör arrangemanget till en fantastisk folkfest. Här följer några bilder som visar söndagens tävling, Zoorienteringen

Julmarknad
2022-11-10 11:43

Varmt välkomna till Julmarknad på Ymergården söndagen den 27 november mellan 10.00-14.00. Tipspromenad mellan 9.30-12.00. Vi kommer att ha hantverk, brödförsäljning, kakor inför julen, lotterier, tomtejakt i skogen, chokladhjul, glögg, servering med hembakat samt leksaksloppis och vanlig loppis. Ymers egna luciatåg kommer till oss klockan 13.00.

Spök-discgolf!
2022-11-08 08:51
I helgen fixade Ymer frisbees trivselgrupp spökgolf! 30-40 modiga personer vågade sig ut på den röda banan i mörkret. Efteråt bjöds det på korv och fika i Storstugan. Vilken kul aktivitet!!!
Bilderna är hämtade ifrån Ymer frisbees fb. 
2022-11-08 08:30
O-EVENT

O-EVENT är ett av Sveriges största orienteringsevenemang. Varje år bjuder vi in över 3000 deltagare till Borås under andra helgen i november - det självklara avslutet på orienteringssäsongen. I år är vi tillbaka i full vigör efter pandemin. Med fler boendeplatser och omkring-aktiviteter än förut.

För er som bor i närheten och vill prova på orientering så är O-EVENT ett fenomenalt tillfälle att bekanta sig med tre olika orienteringstyper: Mörkerorientering, skogsorientering och parkorientering. Alla i lagom långa distanser som alla kan klara av. Sprintdistans i stadsmiljö erbjuder enklare orientering än längre typer av distanser i vildmark. Därför är det ett smidigt sätt att prova på sporten.

Alla är välkomna, stor som liten, gammal som ung! 

Boxningssektionen
2022-11-03 11:23

Heja Ymer boxning! Det blir bara fler och fler som vill träna boxning, både yngre och äldre. Varje vecka har boxningssektionen massor av träningar för matchboxare, diplomboxare och motionsboxare. Många tränare och ledare lägger ner ett enormt jobb för att alla skall få så bra träning som möjligt. Bra jobbat alla tränare, ledare, ni som sitter i styrelsen och alla ni aktiva som tränar på!

Friidrottsskola under höstlovet
2022-11-01 08:18
IK Ymers friidrottssektion har friidrottskolor under loven. Nu är den femte friidrottsskolan för året igång och det är 27 barn som deltar.  Man håller igång mellan 09.00-13.00 med ett avbrott för mellanmål. Under veckan får man testa på de flesta av friidrottens grenar och man får också testa på att tävla. Ledare är fyra av våra duktiga friidrottsungdomar. Heja Ymer friidrott!
Bilden är lånad från friidrottssektionens facebook.
 
Ymers Julmarknad
2022-10-27 12:57

Ni är varmt välkomna att fira första advent på Ymergården. Då har vi nämligen Julmarknad här, se bifogad bilaga. Är det några av er som har överskott på fina, begagnade leksaker hemma så tar vi gärna emot dem till ett lotteri. Det kan vara ett pussel, en bok, fina gossedjur osv. Vi funderar även på att ha ett loppis-lotteri så har ni något ni vill skänka till ett sådant lotteri så tar vi tacksamt emot det också. Du kan alltid få kontakt med oss på info@ikymer.se, du kan också testa att ringa på 033-24 89 24.

IK Ymer Volleyboll
2022-10-21 12:24
Vinst i Veddige.
Igår kväll tog vi en 3-1 vinst mot Veddige/Varberg på deras hemmaplan. Första set gick nästa lite för lätt med en lååång servserie från Haley i starten på matchen. Ja även när bollen kom tillbaka gjorde alla 6 spelare processen kort och setet slutade i stark medvind. Som alltid när det går lätt finns risk för bakslag. Andra set ”ställde vi in skorna” på banan bjöd in Veddige med lite mindre pressade servar och inte lika taggat anfall/försvar. Vi vaknade dock till men för sent och tappade setet efter en tight avslutning. 3:e och 4:e set blir jämnare än första men vi vinner dem ändå, med ganska god kontroll när vi skärper till oss. Extra skoj är att alla spelare får en god portion speltid och visar att vi har en bred och hungrig trupp i Ymer.
 
Vill du komma och titta på volleyboll live?
DUBBLA HEMMAMATCHER! Nu på söndag 22/10 spelar både damer A och herrar A hemmamatch i Almåshallen. Damerna är först ut och möter RIG C kl 15:00, därefter spelar herrarna mot RIG C kl 17:30. Hoppas ni kommer och peppar oss!!
Heja, heja, heja!
 
Text och bilder är hämtade från Ymer volleybolls facebook.
Ymers orienteringssektion
2022-10-21 12:17
Ladda album (+7 bilder) >>
Igår var det avslutning för orienteringssektionens träningar för hösten. Det blev en fantastisk kväll med  pepparkakskull, kartklipps-OL, ”finn fem fel”, karteckenmemory, pizza och medaljutdelning!
Vi ses på O-event och sedan bjuder vi in till helgträningar i vinter!
Bilderna är hämtade från Ymer orienterings facebook.
Fredag i gymmet i Ryahallen
2022-10-21 12:06

På morgonen på fredagar är det gymträning för en del av våra friidrottare. Nu är det uppbyggnadsträning och många kilo lyfts under ett pass. Heja Ymer friidrott!

Onsdagsvandrarna
2022-10-18 11:28

Nu har RF SISU Västragötaland gjort ett reportage på sin hemsida om vår grupp "Onsdagsvandrarna". Gå gärna in på länken nedan och läs reportaget. https://www.rfsisu.se/vastragotaland/utbildningfolkbildning/utbildningfolkbildning/foreningsexempellargrupp/IKYmer/

Walter Kuusk stiftelse
2022-10-17 10:35

Igår var det 130 personer på Ymergården mellan klockan 15.00-17.00. Det var utdelning av stipendium från Walter Kuusk stiftelse. Vi har två representanter i styrelsen i Walter Kuusks stiftelse från Ymer, det är Ramon Molin och Carina Lindberg. 1 182 000 kr delades ut till 35 individuella idrottare och 15 föreningar. Hederspriset gick, välförtjänt, till Anita Zetterman Mariedals IK. Vi hade flera av våra elitidrottare i IK Ymer som fick stipendium; 10 000 kr gick till Elias Ramhult, 10 000 kr till Eric Källman, 15 000 kr till Pelle Carlsson, 15 000 kr till Ebba Åhman, 15 000 kr till Sophie Reid, 15 000 kr till Emelie Rantzow, 20 000 kr till Josef Berg, 20 000 kr till Julia Wennersten och 30 000 kr till Linus Carlsson. Helt fantastiskt! Lycka till alla pristagare med era idrottssatsningar! 

Walter Kuusk kom i tidig ålder från Estland till Borås som krigsflykting. I Borås var han aktiv inom idrottsrörelsen. Han spelade fotboll i Borås AIK, åkte skidor, cyklade och sprang för IK Ymer och spelade golf för Borås GK. Walter hade inga arvingar, han ville att avkastningen av hans förmögenhet skulle gå till idrotten i Borås. Hans födelsedag var 14 oktober och det är därför som vi har utdelningen runt det datumet varje år. Vi äter alltid tårta denna dag för att ära hans minne. 

Arbetshelg på Ymergården
2022-10-14 11:01

I helgen har vi arbetshelg på Ymergården. Vill ni vara med och hjälpa till? Mellan 10.00-13.00 på lördag, 15 oktober, finns det personer som kan hjälpa till att visa vad ni kan göra. Ta gärna med spade, kratta, papegojsax mm. Vi rensar land, kör trimmer, klipper buskar och sly, rensar på spåren mm. Kommer ni andra tider hittar ni säkert något att göra. Varmt välkomna om ni har någon timma över. Stort TACK för hjälpen. 

Borås Mud Race är inställt!!!
2022-10-14 10:58

Vi måste tyvärr meddela att Borås Mud Race 2022 är inställt. Det var alldeles för få anmälda för att vi skulle kunna köra. Det blir inget roligt för deltagarna att genomföra loppet med så få medlöpare. Vi tar nya tag och satsar stort på Borås Mud Race 2023 istället.

Glöm inte att anmäla er till Borås Mud Race!!!
2022-10-10 12:55

Ni glömmer väl inte att anmäla er till Borås Mud Race?

Borås Mud Race är ett arrangemang av IK Ymer och eventområdet är i och omkring Ymergården i Brämhult. Banorna är utmanande och krävande, underlaget är ojämnt och banorna går mycket i obanad terräng bla i blöta partier och det kommer bli en hel del nivåskillnader. Vissa sträckor går  på fina skogsstigar. Ta dig an en bana som passar just dig! Du kommer att bli rejält blöt och smutsig på alla banor. Vi rekommenderar att du knyter dina skor med dubbelknut!

Läs mer och anmäl er på www.borasmudrace.se

2022-10-10 12:15

Så här långt har vi kommit med takomläggningen på Ymergården. Arbetet flyter på bra fastän vädret inte har varit det bästa. Arbetarna är helt fantastiska! Idag är vädret fint och nu lägger man råspont, papp och läkt. Solpanelerna vi skall ha på framsidan är redan uppe. Det skall också sättas upp solplaner på taket som vetter mot utegymmet. Vill du vara med och stötta IK Ymers satsning på hållbar energi? Då kan du köpa andelsbevis för 2 000 kr/panel. Swish 123 550 29 50. Märk med "Solpaneler", namn och telefonnummer. Stort TACK till er som redan stöttar var satsning. 

IK Ymer discgolf
2022-10-10 12:07
Nu är det klart vilka spelare Sverige skickar till det historiska första lägret i samarbete mellan Svenska Discgolfförbundet och det Finska Discgolfförbundet. Hela tre spelare från IK Ymer är med på den manliga sidan. Stort GRATTIS till Josef Berg, Linus Carlsson och Dennis Augustsson.
Bild är hämtad från Svenska Disgolf-förbundets hemsida
Ymer Frisbee!!!
2022-10-03 15:13
Heeeelt fantastiskt! Ymer frisbee har fixat så att en Europatourtävling spelas på Ymergårdens discgolfbana nästa år. Boka in 30 juni till 2 juli 2023!!! 
Ymer Boxning
2022-10-03 15:08

I helgen har flera av Ymers boxare varit på Gripen Cup. Det blev en kanoninsats. Ymer hade sju deltagare på plats, dessa gjorde 11 matcher. Det blev tre guld,  två silver och två brons! IK Ymer kom på tredje plats i klubbrankning. Heja Ymer boxning!

Text och bild är hämtat från Ymer boxnings facebooksida. 

Ymer Volleyboll
2022-10-03 15:07
Ymer besegrade Kronan på hemmaplan i söndagens möte i division 1 södra dam i volleyboll. 3-1 (26-24, 24-26, 32-30, 25-22) i set slutade matchen.
Skön Ymervinst och tre poäng till tabellen efter en jämn match där endast fem bollar skiljer lagen. Vi började väldigt starkt och har bra press i serv, stabil servmottagning och vasst anfall men vi tappar lite fokus mot slutet av setet och bjuder därmed tyvärr in Kronan i matchen. Samtidigt hämtar sig kanske Kronan lite från vår smakstart och eftersom de är ett bollsäkert lag så blir det mer fight om poängen. De börjar även pressa servarna mer och när vi inte sätter framspelen bra blir vårt anfall inte lika tongivande. Vi bjöd även på lite väl många servmissar och tappar därmed en del onödiga poäng. Som matchen artar sig så har vi ofta spelövertag när vi spelar diciplinerat och har tålamod att anfalla 2-3-4 gånger trots Kronans vassa försvarsspel. Men när matchen står och väger i 3:e och 4:e set som lyckas vi hålla uppe fokus bäst och vinner de viktiga bollarna. Det var andra raka segern efter 3-2 mot Jönköping i premiären. Två tighta matcher och nästa helg kommer ytterligare en tuff prövning med hemmamatch mot Lund på söndag 9 oktober 12.00.
Text och bild är hämtat från IK Ymer volleybolls facebook.
Borås Mud Race
2022-09-28 16:25

Borås Mud Race är en riktigt spännande utmaning i den härliga miljön runt Ymergården. Klarar du 5k eller 10k i obanad terräng? Slår Försvarsmakten Polishögskolan? Vill dina barn och barnbarn knata och vada i gyttja och diken? Gillar du att kolla på när andra kämpar - missa inte Borås Mud Race - en utmaning med IK Ymer!

Nu är volleybollsäsongen igång!
2022-09-27 12:58
 
Det blev vinst för Ymer i en tight seriepremiär.
Lite av ett derby var det i premiärmatchen mot KFUM Jönköping. Jönköping fick en friplåt till div 1 då Falkenberg drog sig ur men någon div 2 status var det absolut inte på KFUMs spel utan de bjöd upp till en tuff dans. Pressade servar, bra uppoffrande försvarsspel och kyligt anfall visade smålänningarna prov på. Ymertjejerna kunde dock vinna första set med viss marginal men detta mycket tack vare ett vasst serv-race från Annie i slutet på setet. Andra set var trögare. Vi hamnade i stort underläge direkt med bl a svårigheter i servmottagning det försprånget som KFUM tillskansade sig kunde aldrig hämtas upp. Spelet i tredje och fjärde set är böljande år bägge håll och vi har svårt att finna bra stabilitet under längre perioder. Vi bjöd motståndarna på poäng pga en del missförstånd och enklare misstag samt ganska mycket servmiss. Men sedan till 5:e set lyckas vi städa bort de onödiga strulbollarna och spelar mer rent, fokuserat och med en tydlig vilja att vinna. Vi lyckas ta ett försprång i början av setet och håller KFUM bakom oss ända in i mål. Skön kämpavinst mot ett starkt fightande Jönköping. Gott att börja serien med en vinst även om det finns en del saker att slipa på. Vi har en del nya roller och har ändrat vissa moment i vårt spel från förra säsongen. Så det vore väl samtidigt kanske konstigt om allt satt som en smäck första matchen. Nästa helg har vi Kronan hemma 15:00 i Almåshallen och det blir ett tufft motstånd även då.
Text och bilder är hämtat från Ymer volleybolls facebooksida.
Ymers klubbmästerskap i discgolf
2022-09-27 12:57
Årets klubbmästerskap i discgolf, där det erbjöds spel i fyra klasser, genomfördes i helgen. I openklassen imponerade Albin Widman stort och kammade hem en klar och välförjänt seger! Tvåa kom Dennis Augustsson och trea en av många ”coming men” i klubben - Adrian Jogeland. I damklassen triumferade Lisa Berlin. På andraplats landade Anneli André, medan Louise Bertilsson kom trea. MP40 innehöll en favorit som pallade trycket: Tomas Svahn försvarade sin titel från i fjol och hade god marginal till herrarna på andra och tredje plats, Mikael Svensson och Magnus Felix. Juniorklassen är ju alltid ett getingbo, även när flera juniorer kliver upp och spelar i open. Arvid Håkansson fick efter mycket stabilt spel kliva högst upp på prispallen! Särspel krävdes för att avgöra silverfighten mellan Olle Backendahl och Holger Håkansson. Olle drog det längsta strået till slut!
Grattis till alla pristagare!
Text och bilder är hämtat från Ymer frisbees facebook.
Onsdagsvandrarna
2022-09-22 08:18

Här kommer bilder från gårdagens vandring med Ymergruppen Onsdagsvandrarna. Bengt-Åke Svensson skriver så här:

"Vi fick lära oss en hel del om Gamla Kindsbanan och varför Björnåsa heter Björnåsa, där vi förövrigt fikade. 11 st vandrare hade mött upp Leif Björkman vid Kakås för att vandra 8,3 km under hans ledning.

Nästa vecka, onsdagen den 28 september 2022 kl. 9,00, möts vi på parkeringen bakom Borås Golfklubbs klubbhus i Kråkered för att följa med Stig Arvidsson på dagens tur."

 

Vilka härliga turer ni gör varje onsdag!!! Heja Onsdagsvandrarna!

Ymer-veteraner
2022-09-20 09:00

I sommar  har våra veteraner i Ymer visat framfötterna. Ymer fick en Svensk mästare i orientering genom att Gunnel Svensson delade segern med en annan Svensson, Gullevi Svensson Ronneby OK, vid långdistans disciplinen vid Veteran SM i orientering i Vetlanda. Gunnel hade dessförinnan tagit brons vid Sprint-distansen på fredagseftermiddagen. 

Det blev tio SM-medaljer för våra veteran-friidrottare då SM gick i Kalmar. 
Tommy Josefsson M70 tog guld på 2000 meter hinder med 9.50,58, silver på 5000 meter med 22.46,22 och brons i höjd på 1.06.
Tage Isaksson M75 tog dubbla silver i sprint. Han hade 15,76 (-1,9 meter/sekund) på 100 meter och 32,53 på 200 meter.
Olavi Helttonen M80 tog hem segern i slägga med 23.76. Det blev dessutom ett silver i spjut för Olavi, som hade 19.58 i sitt längsta kast.
Elisabeth Eickhoff K60 tog två guld och det var på 100 m där hon sprang på 16,22 och på 200m där Lisa sprang på 34,07. Det blev även ett brons på 800 meter med tiden 3.14,91.
Heja alla Ymers veteraner!
Bilden på Gunnel är privat.
Bilderna på TOmmy och Olavi är tagna av Deca Text & Bild.
LAG-SM I DISCGOLF!
2022-09-19 11:35
Lag-SM i discgolf 2022 gick i helgen i Örebro. Vilken succé det blev för IK Ymers båda lag. Innan lagen åkte iväg så trodde man att damerna skulle kunna nå till A-slutspel och herrarna skulle, med riktigt bra spel, kunna vara en medaljkandidat. Verkligheten överträffade förväntningarna på ett närmast ofattbart sätt. Oj, vad otroligt bra det gick! Damerna kom på andra plats och herrarna vann!!! Våra herrar tog guld efter att ha slagit John Bauer i semifinalen och Westervik i finalen. Damerna slog FK360 i semifinalen och förlorade knappt mot Vetlanda i finalen.
Ymers medaljörer:
Lisa Berlin, Louise Bertilsson, Kajsa Wahl, Hanna Larsson, Sara Hasselsjö, Annelie André och Monica Carlsson.
Linus Axelsson, Josef Berg, Dennies Augustsson, Pelle Carlsson och Olle Fröjdlund. 
Stort GRATTIS från alla övriga Ymeriter!
Bilden är hämtad från Ymer frisbees facebook-sida.
Ymergårdens parkering
2022-09-15 11:55

När man har en stor konferens med 70 personer, träning med motionsdamerna och träning för "Onsdagsboularna" på samma gång här på Ymergården så räcker inte vår fina parkering till!

Vår fantastiska föreningsstyrelse!
2022-09-15 11:33

Igår hade vi föreningsstyrelsemöte uppe på Ymergården. Titta vilken fantastisk styrelse vi har! Det kan inte gå annat än kanonbra för Ymer!

YMERDAGEN
2022-09-13 08:09

Stort TACK till alla som var och besökte oss på Ymergården i lördags! Tack också till alla funktionärer som ställde upp denna dag, ni är fantastiska! Alla Ymers 9 sektioner var här och man fick testa alla idrotter som man ville. Vi hade tipspromenad, Ymergårdsvisning, motionslopp, testa på vår ute-gym, lotterier, serving och grill. Vi fick också många tips till vår "aktiveringsbana" som vi har tänkt att bygga i Ymerterrängen. Vi kör nästa år igen!

Ymerdagen
2022-09-06 12:58
På lördag, den 10 september, så har IK Ymer Ymerdagen på Ymergården, mellan klockan 10.00-14.00. Kom och testa på Ymers nio olika idrotter. Det finns representanter från alla sektioner här som visar er och kan svara på era frågor.
Mellan 9.30-12.00 kan du gå tipspromenad. Kostnad 30 kr.
Om du vill springa ett motionslopp kan du göra det med start kl 11.00. Loppet är 500m så alla kan vara med. Du kan springa så många varv du vill. Medalj till alla som deltar. Kostnad 30 kr.
Om du vill ha en guidad visning i vår nyrenoverade Ymergård kan du göra det kl 10.30 och 12.30.
Testa vårt ute-gym gör du med instruktör kl 12.00.
Serveringen är öppen och grillen är tänd så ni kan både fika och äta hamburgare här om ni vill.
Vi har också lotter och Ymersaker till försäljning.
Varmt välkomna!
Välkomna till vår nya hemsida!
2022-09-01 12:55

Jippie, nu är vi igång med vår nya hemsida! Vi hoppas att ni skall tycka att den är fin och att det är lätt att hitta på den.

Längst upp i det blå fältet ser ni namnen på alla våra nio sektioner. Tryck på ett namn så kommer ni till sektionens hemsida.

Ni hittar också ett gult fält och där finns olika sidor som har något med Ymer att göra. Om du tex trycker på Ymergården kan du läsa bla om att hyra Ymergården privat, om våra spår och leder eller om övernattning i vår övernattningsdel på Ymergården mm. 

Till höger hittar du nyheter från våra sektioner samt våra sponsorer och samarbetspartners.

Har du synpunkter på hur vår hemsida blir bättre? Skriv gärna ett mail till info@ikymer.se.

Vi hoppas att ni skall hitta det ni söker på vår nya hemsida. 

Erbjudande från vår samarbetspartner Borås Tidning
2022-08-24 09:37

Vår samarbetspartner Borås Tidning har ett fint erbjudande. Gå in på följande länk och läs mer:

 

 

https://gotamedia.portal.worldoftulo.com/v2/shop/bt_digitalbas_3m0db?source=externt_samarbete&accountOrigin=BT

 

 

 

Semesterstängt på Ymergården
2022-07-19 08:12

Nu stänger vi kansliet på Ymergården ett par veckor. Kanske kommer vi att plocka lite blåbär på våra semestrar. Den 8 augusti är kansliet öppet igen.

Vi läser av mailen info@ikymer.se lite då och då. 

Vi önskar alla en riktigt fin sommar!

Nordiska Baltiska mästerskapen i friidrott
2022-07-18 09:27

I helgen var det Nordiska Baltiska mästerskapen i friidrott i Malmö. Ymers Ebba Åhman sprang både 400m häck där hon blev sjua och 4x400m där laget blev tvåa precis efter Finland. Det är Ebba ni ser som trea från vänster på bilden. Ymers Eric Källman blev 6:a på 1500m med tiden 3.55.20. Julia Wennersten var också uttagen till landskampen men fick tacka nej både pga av skada och sjukdom.

Swedish Open i Discgolf!!!
2022-07-11 10:06
Ladda album (+13 bilder) >>

Swedish Open i Discgolf 8-10 juli 2022!!!!! Vilket fantastiskt arrangemang Ymer frisbee bjöd på! Vilka funktionärer! Vilka deltagare! Vilken bana! Vilket väder! Vilken publik! Ett helt fantastiskt arrangemang från början till slut! Här följer några bilder som visar lite av helgen. 

Swedish Open i Discgolf
2022-07-07 11:13

Fredag 8 juli till söndag 10 juli avgörs Swedish Open i discgolf vid Ymergårdens Discgolfcenter. Det är en tävling med stora delar av europaeliten, både damer och herrar, på plats. 116 spelare är anmälda till helgens tävlingar. Kom gärna upp till Ymergården och titta, tävlingen är gratis att följa på plats. Fredag och lördag är det spel mellan 9.30 till ca 18.00. På söndag går den avgörande rundan och då är det spel mellan 8.00 till ca 16.30. De som ligger bäst till inför söndagen går ut lite senare. Vi har flera Ymeriter med som är med och slåss om topplaceringarna i herrklassen, bla Linus Carlsson, Josef Berg och Dennis Augustsson. 

Hamburgare och fika finns att köpa. Varmt välkomna!

SM-guld till Anneli!!!
2022-07-04 13:54
Anneli André tävlade i discgolf förra veckan och hon vann SM-GULD i allround-SM!!! Det blev dessutom fem medaljer i delgrenarna:
Brons i precision och Silver i SCF, Discathon, Discgolf och Längd.
Stort, stort GRATTIS från hela Ymer!!!
Bilden är hämtad från Ymer frisbees facebook-sida.
 
2022-07-04 12:02

Par-SM 2022 kan summeras. Två ymerpar knep medaljplatser, vilket såklart var mycket glädjande! I openklassen pendlade ledningen mellan paret Hagman/Davidsson och Ymers Linus/Josef. På det avslutande hålet fick Hagman till en riktig ”macka” som han själv formulerade det. Det gjorde att Davidsson kunde sätta birdieputten för seger, ett ynka kast före Ymerparet. Trea kom de duktiga bröderna Dahlén från Eksjö. Grattis till pristagarna! I juniorklassen spelade Josef Boman/Linus Axelsson mycket stabilt och kunde därmed spela hem karriärens första SM-medaljer (brons). Riktigt kul! Grattis! På fjärde plats kom ett vildsint spurtande par, nämligen våra grabbar Arvid och Holger Håkansson. Dessa gjorde en osannolikt bra sistarunda på -17, bland annat innehållande ett ace av Arvid. Det var dagens Wow-prestation. Bravo grabbar! I damklassen blev bästa Ymerpar Kajsa Wahl/Sara Hasselsjö med en åttondeplats. Segrade här gjorde Hanna Jansson/Emelie Eriksson, före Jannike Kjellberg/Ida Karlsson och Amanda Lennartsson/Josefine Johansson. Grattis!

Text och Bild är hämtat från Ymer frisbees facebook.

Elin Larsson
2022-07-04 11:56

Tjoho!!! Grattis svenska damlandslaget med Elin Larsson till vinst i Silver League och fixar därmed avancemang till Golden League nästa år.

Text och bild är hämtat från Ymer volleybolls facebooksida.

 

Save the date 1!
2022-06-28 13:19

Favorit i repris sker den 10 september! Då kommer vi att arrangera Ymerdagen igen. Kom till Ymergården någon gång mellan 10.00-14.00 och testa på någon av våra nio olika idrotter; boule, boxning, friidrott, frisbee, gymnastik, motion, orientering, skidor och volleyboll. Passa på att äta lunch eller fika på Ymergården. Hamburgare finns på grillen. Vill ni gå tipspromenad så går det också bra. Mer information om vad som sker denna dag kommer. Bilden är från förra årets Ymerdag. Här ser vi några testa redskap som gymnastiksektionen hade med sig. Save the date 10 september! 

Save the date 2!
2022-06-28 13:18

Skriv upp 22 oktober i era kalendrar! Då skall vi ha ett "Mud Race" i Ymerterrängen igen. Senast vi hade ett var i oktober 2019 och det var verkligen en succé! Pandemin kom emellan men nu gör vi ett Mud Race igen 2022 i egen regi. Vilka fantastiska deltagare vi hade förra gången, ca 800 personer! Glädjen var fantastisk! Några av våra otroliga deltagare från 2019 ser ni på bilden. Man hjälpte varandra när det var någon som behövde hjälp tex med att hitta sin sko i gyttjan. Vi rekommenderar starkt att se till att skorna är knutna med dubbla knutar. Vi kommer att informera mer om loppet och hur man anmäler sig senare. Save the date 22 oktober!!!

2022-06-28 11:00

Löpartävlingen "Bannister Midsummer Games" avgjordes sent på söndagskvällen på Slottsskogsvallen i Göteborg. Tävlingsledningen ordnar harar i varje lopp och på männens 1500m-lopp drog haren i ett jämt, fint tempo. Ymers Eric Källman 

spurtade rejält och tog hem segern i loppet. Det blev ett riktigt fint personbästa för Eric som för första gången tog sig under drömgränsen 3.50. Tiden blev 3.48,92 och det är nästa fyra sekunder snabbare än Eric tidigare har sprungit på. 

Stort, stort GRATTIS Eric!!!

Bild: Deca Text & Bild

 

Nyheter från vår verksamhet
Boxning, 24/09 08:35 
Friidrott, 21/09 07:40 
Volleyboll, 20/09 22:13 
Gymnastik, 17/09 22:24 
Gymnastik, 17/09 22:24 
 
Våra huvudsponsorer
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners